Реклама / Ads
24| 6356 |30.03.2010 НОВИНИ

Я. Янев: Вероятно премиер и президент ще се споразумеят

.
"Бойко Борисов да каже, дали се нуждае от подкрепата на РЗС мза импийчмънта", категоричен е Яне Янев.
 

Искаме незабавно да бъде освободен от поста министърът на здравеопазването Божидар Нанев. Това каза пред журналисти лидерът на (РЗС) Яне Янев във връзка с повдигнатото на министъра обвинение.По думите му РЗС са говорили за корупция и лобита още в началото на мандата на правителството. По повод искането на импийчмът на президента Георги Първанов, Яне Янев посочи, че очаква днес до 17.00 часа премиерът Бойко Борисов да каже персонално дали иска подкрепата на РЗС. „Ако Бойко Борисов не направи нищо до 17.00 часа и подмени мотивите, значи той подменя всичко в държавата. Докато ние сега сме на среща в Висшия съдебен съвет, най-вероятно той преговаря с президента Първанов, както го е правил и друг път – задкулисно, непочтено чрез стария му милиционерски трик да играе на доброто и лошото ченге”, каза още Янев.
Яне Янев и депутати от РЗС са на среща във Висшия съдебен съвет, за да коментират съдебната реформа и възможността сега действащата конституция да бъде променена в частта й за съдебната власт.

Малко по-рано днес софийското ръководство на партия „Ред, законност и справедливост” внесе искане до кмета на столицата за предоставяне на общинско помещение за нуждите на партията.В документа от РЗС припомнят, че според ясните и категорични разпоредби на закона, на всяка партия, получила над един процент от действителните гласове на последните парламентарни избори се дава възможност да получи общинско помещение за нормалната работа на структурите й. Въпреки това РЗС и досега няма в София нито държавно, нито общинско помещение.
"Многобройни са фрапиращите примери за предоставяне на подобни помещения на други партии, докато такива се отказват на РЗС с мотива, че нямало подходящи. Недопустимо е да се демонстрира подобно незачитане на закона и прилагане на двойни стандарти при тълкуването му.

Напомняме на кмета на Столична община, че партии, които по закон вече не могат да се ползват от възможността да им бъдат предоставени общински помещения, все още обитават такива. Пример в това отношение са ССД, „Новото време”, „Гергьовден”, Демократическата партия, ЗНС. Сериозно възмущение провокира и фактът, че партии с минимална електорална тежест обитават по няколко клуба само в един столичен район, както и че в разрез със законови разпоредби ги преотдават за търговска дейност. За сравнение към момента РЗС има изградени легитимни структури на територията на всичките двадесет и четири района на територията на Столична община, но на партията все още не е предоставено нито едно общинско помещение.", се казва още в искането.

От партията на Янев са убедени, че само спазването на законите ще изведе България от блатото, в което поредните управляващи ни вкарват. "Заблуда е, че всяко тяхно действие е съобразено с обществения интерес и закона, когато законът методично и последователно се погазва в името на тяснопартийните интереси на управляващата Столична община партия. Ще настояваме ясно и категорично и ще се борим докрай за защита на законността и реда.", завършва писмото, подписано от ръководството на РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7821 |30.03.2010 Министър Нанев подаде оставка след натиск от прокуратурата и премиера Борисов . 27| 6210 |29.03.2010 Ив. Костов: Първанов е президент на олигарсите . 37| 4827 |28.03.2010 Станишев привидя символика за Юда, Христос и президента на Велика сряда . 22| 4974 |26.03.2010 Премиерска въздишка след европейска подкрепа за Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads