Реклама / Ads
1| 4776 |10.06.2010 НОВИНИ

Янев вика анонимен свидетел срещу Башев

.
Защитата на Яне Янев поиска да бъде призован таен свидетел по делото за клевета срещу кмета на Гърмен Ахмед Башев.
 

Пред районните съдии адвокатът на Янев Емил Василев поиска да бъде призован свидетел, чиято самоличност да бъде запазена в тайна, тъй като според него така ще бъде опазен от психологически и физически тормоз. Свидетелят е жител на село Рибново. Според защитника на Яне Янев по време на заседание на Комисията за защита от дискриминация Башев е заплашил тайния свидетел и затова не искат да става ясна самоличността му преди съдебния процес.

Адвокат Василев определи като абсурдни обвиненията на Башев на заседанието на комисията, че Яне Янев е бил от ДС и че плащал на кмета от Рибново Мустафа Абдиков да изпраща писмо в защита на лидера на РЗС. Янев ще съди Ахмед Башев и за клевета, че е плащал на жителите на Рибново, за да го подкрепят.

Емил Василев е категоричен, че не са завели граждански иск срещу Ахмед Башев, тъй като делото не било за пари, а искат да стане ясно, че трябва да се спазва принципа. “Да покажем, че подобни хора, които клеветят и създават етническо и религиозно напрежение, трябва да бъдат наказвани”, каза адвокат Василев. Той обясни, че няма да вземе хонорар за работата си. Василев подчерта, че максималната глоба, предвидена в Наказателния кодекс за клевета, може да достигне 20 хиляди лева, но Ахмед Башев трябва да даде тези пари в ползва на държавата, ако бъде осъден. След заседанието на Районния съд Ахмед Башев каза, че според него тайният свидетел е началният учител Недим Таламанов. Башев обясни, че това е човекът на Яне Янев – “този, който разпространяваше ислямски фундаментализъм”, каза още Башев. Той беше категоричен, че никога не го е заплашвал.

Адвокатът на Яне Янев призова като свидетел за следващото съдебно заседание и кмета на Рибново. Пред съдебната зала Василев обясни, че на заседанието на Комисията за защита от дискриминация Абдиков защитил Янев, а няколко дни по-късно Ахмед Башев свикал Общинския съвет на ДПС и го изключили от партията. Делото ще продължи на 20 октомври.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5901 |08.06.2010 Свидетел: Алексей Петров ми отне Мерцедес, беше ме отвлякъл . 7| 5169 |08.06.2010 ГЕРБ, Атака и ДПС работели в съюз срещу Яне в Габрово . 0| 4773 |07.06.2010 Подсъдим отложи делото срещу Ал. Томов . 3| 4780 |07.06.2010 Разпитаха Плугчиева срещу Батко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads