Реклама / Ads
48| 8530 |14.02.2013 НОВИНИ

Янев втрещи с нови разкрития за енергийната мафия

.
Яне Янев
Енергийната мафия няма цвят, тя е навсякъде, започва при Костов, разгръща се при следващите; Трайчо Трайков също е бил част от схемата, парафирал я е и е участвал в нея.
 

Нашата комисия единствена повика на изслушване бившия шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев и той блокира, обяви по ТВ 7 лидерът на РЗС Яне Янев. ДКЕВР е давала лицензи за зелена енергия; Прокопиев със своеобразна банкова гаранция от страна на държавата е теглил кредити, разказа той. Семерджиев правел на своя глава много неща с материална мотивация, предположи Янев и посочи наличието на фактура за 100 милиона. 

Комисията Янев ще проведе открито заседание днес, на което ще присъстват монополистите, а той покани и протестиращите, за да зададат директни въпроси.

Семерджиев трябва да поканен незабавно от Националната Следствена Служба, каза още Янев и каза, че Комисията си е свършила работата. ДКЕВР е институция, която никой не е контролирал, там всичко можело да се случва; но енергийната мафия няма цвят, тя е навсякъде, започва при Костов, разгръща се при следващите; Трайчо Трайков също е бил част от схемата, парафирал я е и е участвал в нея. Схемите от 2004 г.  са продължили и през 2009-2010 г., обясни Янев.

Трайчо да не ми ги говори тези глупости, защото той е бил в същите схеми като Овчаров. Петков пък заслужава орден Стара планина за борбата му с БСП, той е поръчвал разпечатките за подслушване тогава. Той е нещо като Марко Тотев на БСП. Янев напомни и за начина, по който е тръгнала папката "Гоце". 

Заплатата на А. Семерджиев пък била по-голяма от премиерската, а колко са другите му доходи щяло да се установява от прокуратурата.

На финала на предаването Яне Янев и Иван и Андрей се сдобриха в ефир. Двамата телевизионни водещи се извиниха публично на политика и го поканиха да участва в първото издание на "Сблъсък" по темата за монополите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5020 |13.02.2013 Борисов даде "кредит на доверие 20 дена" на новия шеф на ДКЕВР . 1| 5061 |13.02.2013 Днес представят новия шеф на ДКЕВР . 85| 6362 |12.02.2013 Шефът на ЧЕЗ неоткриваем, комисията на Яне Янев се чуди как да го привика . 32| 5700 |11.02.2013 Янев подаде сигнал срещу прокурорите Г. Тафров, Хр. Граматиков и Ст. Ненков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads