Реклама / Ads
76| 10616 |17.03.2013 НОВИНИ

Янко Петров: Родиха се всякакви флейтисти, солджъри...

.
Янко Петров Източник: Фрогнюз
В днешния неделен ден традиционният от няколко седмици протест, ще се превърне в един вид викторина, на която хората ще могат да разпитват обособилите се лидери на протестите у нас. Това ще стане в 11 ч пред Министерство на икономиката , където се събират граждани на протест срещу монополите.
 

Преди седмица стана ясно, че дори и самите граждански сдружения имат кавги помежду си и не са на една вълна. Всички те обаче твърдят, че ще работят заедно за една по-добра България. Очаква се днес на импровизираната асамблея също да има търкания и провокативни въпроси, пише Стандарт. Хората най-много се вълнуват от това, дали лидерите имат политически пристрастия и дали не се опитват да яхнат вълната на хорското недоволство и да се възползват за лична облага от нея.

Вчера се появи слух за създаването на предизборно политическо движение "Българска пролет". В друга част на столицата пък други протестиращи основаха движение "Освобождение", което ще участва в парламентарните избори на 12 май, съобщиха от Нова телевизия.

Новата организация няма да има председател и лидер, обясни един от говорителите му Ивайло Франц от София. Учредяването не мина без скандали, тъй като много хора останаха извън структурите му. От движението се разграничиха и Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев.

Зад различните фракции, включително и учредената вчера, стоят хора, различни от протестиращите. “Появиха се флейтисти, солджъри, сега се появяват и други хора”, заяви Янко Петров в студиото на Нова телевизия. Аз искам да си покажат уведомленията - колко са, за какво протестират, ние си пазим нашите. 

Партиите, които са политически трупове се опитват да имплантират хора между нас, каза Петров и даде пример с "България на гражданите" на Меглена Кунева. Виждали ли сте я веднъж сред протестиращите, а сега говори от наше име, попита риторично Янко Петров.

Аз, Дончо и Ангел няма да правим партия и уклончиво добави – „Няма време”. В момента от нашите структури излизат поставените лица. Понеже регистрациите за изборите приближават, те бързат да се влеят там, от където са дошли. Ние ще ги изчакаме да си тръгнат първо, за нас време има, каза протестиращият.

Аз няма да доказвам никаква автентичност пред никого, ние сме се заели с конкретни задачи. Това ни отличава – първо действаме, а после говорим, завърши Янко.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 9819 |16.03.2013 Ген. Тонев: Дянков провали кабинета „Борисов” . 4| 5063 |14.03.2013 Проф. Н. Петров: 7-8 години й трябват на здравната реформа . 8| 5686 |13.03.2013 Проф. Николай Петров: Ще бъда посредник между лекарите и НЗОК . 5| 4995 |13.03.2013 Наследникът на Дянков: Ръст до 1,5% на икономиката до края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads