Реклама / Ads
4| 4337 |12.06.2015 НОВИНИ

Кр. Янков: БСП е последователна и принципна в политиката си

.
Определен кръг колеги от парламентарната група не са взимали отношение по нито един от сериозните проблеми, свързани с цялото общество – например законите, които се прокарват от управляващите, темите на протестите от последните дни и ред други актуални въпроси, а упорито коментират единствено процесите в БСП.
 
Това заяви народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков пред TV7. Той определи последните "скандали" в партията като инсценирани и преекспонирани с външна помощ.

„Управляващата коалиция и особено ГЕРБ имат интерес във фокуса на общественото внимание да бъдат „проблемите“ в БСП. Влизаме в сценарий, в който опозиционната БСП да изглежда като партия, която се разпада. За да не вижда обществото стабилна алтернатива на това управление. Няма такова нещо, като разпад в БСП!“, категоричен бе Янков.

По думите му тези скандали се раздухват и от няколко човека, които смятат, че партията е трябвало да влезе в коалиция с ГЕРБ, заради вероятността им за персонално участие в управлението. Според Янков, това би означавало предателство към избирателите на БСП.

„Имаме огромни разминавания с политическия ни опонент, ние имаме претенцията, че грижата за хората трябва да е от първостепенно значение. В момента такава липсва. Ние не сме в управлението, защото сега управляват хора „от другия бряг“ - хора, които се интересуват от "инфраструктурата“, а не от благосъстоянието на тези, за които тя е предназначена“, посочи народният представител.

Според Красимир Янков управление с подкрепата на АБВ, която се е структурирала от средите на БСП и е гарантирала пред избирателите, че ще води лява политика, е абсурдно. Така са излъгани очакванията за ляв проект. „АБВ все още се обявяват за лява партия, при условие, че техният представител в правителството - социалният министър Ивайло Калфин, предлага една антисоциална и антихуманна пенсионна реформа. Протестът на служителите на МВР е ясен знак за това“, каза народният представител.

„АБВ ще спечели по-малко от половината си гласове в сравнение с тези на парламентарния вот, затова Първанов търси вариант да замаскира слабия резултат с участие в общи листи с БСП“, прогнозира Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4374 |11.06.2015 Янков: Кадиев да престане да занимава обществеността със себе си . 6| 4435 |03.06.2015 Янков: Сценарий с едни и същи актьори цели дискредитиране на БСП . 6| 4331 |28.05.2015 Кр. Янков: Полицейщината се връща на власт . 7| 4644 |15.05.2015 Янков: Руските и немските туристи ще са по-малко през лятото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads