Реклама / Ads
102| 18847 |04.11.2015 НОВИНИ

Янков: Хора, излезте и свалете това вредно и опасно правителство, полицаите са с вас

.
Красимир Янков
Протестът е дълго въздържана реакция на отношението към полицаите и е напълно основателен. Първите организирани от синдикатите действия бяха преди повече от 6 г. - тогава служители от МВР се събираха и пушеха цигари, пиеха вода и имаха своите основателни искания.
 

Това заяви пред БНР народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков. Той допълни, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов тогава са подстрекавали полицаите и същевременно са поели  ангажимент към сектора да бъдат удовлетворени всички искания. Затова и  през 2009-та година ГЕРБ е бил подкрепен от работещите в сектор "Сигурност"  - с очакванията, че като главен секретар на МВР Бойко Борисов ще е съпричастен и ангажиран към работещите в МВР. „Още тогава всички видяхме каква е екипировката на полицаите, какви са им обувките, какви са дрехите, в какви условия работят. Сега освен, че са с монтирани камери да се следи работата на патрулиращите полицаи, не се сещам за друга придобивка. Хаос, произтичащ от ръководството, постоянно променящи се задачи към служителите, според възникващите обстоятелства - да се пази границата, предотвратяване на безредици в случай като в Гърмен и Орландовци - за всичко това се налага полицаите да работят с ненормирано работно време“, каза Красимир Янков. Той поясни, че на служителите на реда не им се заплаща извънредния труд, а пенсиониралите се не се изплаща полагащото се по закон обезщетение. Според народния представител сега предстои още по-голямо орязване: отнемат им социални придобивки - премахване на клас прослужено време, намаляване на годишния отпуск от 30 на 20 дни, няма увеличение на заплати, премахва се обезщетение за прослужени години при пенсиониране. Няма заложени пари в Бюджет 2015 - виновен няма сред управляващите. Няма пари в Бюджет 2016 – Горанов и Бъчварова обясняват това с реформа и финансова дисциплина.

 

„Проблемът е създаден от натрупване на много неблагоприятни обстоятелства – става въпрос за изключително тежък труд, с ненормирано работно време, което се отразява на личния живот на полицаите. Когато става въпрос за договорени вече условия при постъпване на работа, сега на полицаите се казва, че няма средства в бюджета“, посочи Янков.

 

„Кажете сфера зависеща от управлението, в която Бойко Борисов и ГЕРБ да не са създали хаос и напрежение и да не обясняват с реформа? Здравеопазване, образование, разузнаване, отбрана... Съвсем справедлив е този гняв срещу управлението на Бойко Борисов. Само оставка на Горанов и Бъчварова няма да са достатъчни“, категоричен е народният представител. По думите му премиерът и правителството трябва да бъде отстранени от управлението. „Хора, излезте и свалете това вредно и опасно правителство. Не се притеснявайте да протестирате, полицаите са с Вас и те протестират, ще застанат до Вас“, призова Красимир Янков. Той отбеляза, че лъжите, манипулациите, и всяването на страх с в основата на проведените местни избори, видимо от ниската активност и демонстрираните резултати. Според Янков управляващите ни внушаваха  заблудата  за тих и спокоен вот, но само ден след втория тур обстановката започна да се променя. Той прогнозира, че народното недоволство, произтичащо от всички сфери на това управление ще ескалира все повече.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4408 |23.10.2015 Захариева: Излезте и покажете, че искате да бъдете питани . 9| 5311 |01.10.2015 К. Янков: Борисов да вземе главата на военния министър Ненчев . 9| 5283 |26.09.2015 Йорданка Фандъкова: Самоков има нужда от мотивиращи хора, доказали се в своите професии, каквито са кандидатите от ГЕРБ . 7| 5201 |02.09.2015 Красимир Янков: След местните избори БСП ще има повече кметове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads