Реклама / Ads
0| 4978 |10.07.2015 НОВИНИ

Янков: С отсъствията от парламентарен контрол изпълнителната власт не демонстрира изпълнителност

.
Красимир Янков
Парламентарният контрол за 10.07.2015 г. включва 14 отговора от едва трима министри. Според парламентарни репортери с дългогодишен стаж в Народното събрание, подобно нещо се случва изключително рядко. Опозиционните партии прозират в това опит да се неглижира най-висшата институция в страната – Народното събрание, а българските граждани да бъдат лишени от правото си да получават информация от изпълнителната власт по проблемни теми и политики, касаещи всички нас.
 
Ето го и официалното обяснение за липсата на министрите:

"Поради предварително поет ангажимент с международно участие – среща с еврокомисаря по земеделието и селските райони г-н Фил Хоган, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министър-председателят на Република България Бойко Борисов, и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
Поради предварително поет ангажимент, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на отбраната Николай Ненчев, и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Поради ползването на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на образованието и науката Тодор Танев, и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на правосъдието Христо Иванов, и министърът на здравеопазването Петър Москов."

Прави впечатление, че „поради предварително поет ангажимент“  - каквото и да значи това, от парламентарен контрол отсъстват двама министри. „Поради отсъствие от страната“  липсват цели четирима министри. Без да е упомената причината за това „отсъствие“, непредубеденият читател би могъл да си помисли, че става въпрос за семеен  уикенд в Гърция, а защо не и на някоя по- екзотична дестинация. Други трима министри отсъстват поради „ползването на отпуск“ – Бойко Борисов не беше ли казал преди няколко дни, че ще им разрешава по една седмица отпуск, и то през август ?!
Без да изпадаме в опозиционност и политически пристрастия, смятаме, че аргументите в полза на гореспоменатите отсъствия не са особено състоятелни. Все пак – парламентарният контрол е  един отчет на изпълнителната власт пред обществото, което я е упълномощило да му служи. С тези отсъствия изпълнителната власт обаче  не демонстрира особена изпълнителност…
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5155 |06.07.2015 Дянков: ГЕРБ имаше друго предложение за шеф на БНБ от Иван Искров . 0| 4614 |04.07.2015 Янков: С новия фонд се източват държавни енергийни предприятия . 0| 4036 |18.06.2015 Парламентарен доклад сочи нарушенията на одиторите на КТБ . 4| 4337 |12.06.2015 Кр. Янков: БСП е последователна и принципна в политиката си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads