Реклама / Ads
1| 5092 |19.12.2016 НОВИНИ

Кр. Янков: Плевнелиев е съучастник на Борисов - бави служебния кабинет

.
Красимир Янков
„Повече от месец лъсва непоследователността на Бойко Борисов и респективно на ГЕРБ. Всички чакат волята на Бойко Борисов. Чакат нощта да мине, да се събуди и да видят какво ще реши”, каза в интервю Красимир Янков от БСП и определи поведението на Борисов като подигравка с българските граждани, за която те ще дадат своята оценка на предстоящите избори.
 

„Тези, които смятат, че този парламент не е изчерпан, са участниците в тази амалгама, наречена „управление на Бойко Борисов". Допреди няколко дни те се молеха Борисов да приеме да е премиер. Сега, след като чуха предпоследното, казано от него, че няма да бъде премир, изпаднаха в сложна ситуация", коментира Янков.


„Аз мисля, че трябваше така, както пое ангажимент Борисов пред своите съпартийци, пред българските граждани, да подаде оставка, а не да търси съучастник в лицето на Росен Плевнелиев да бави и да прави измислени процедурни хватки, с които да отлага самото решение", смята Красимир Янков. Според днего към днешна дата е можело да има вече сформиран от Плевнелиев служебен кабинет.

 

На въпрос за това дали новоизбраният президент Румен Радев е безучастен по темата за бежанците, отсъствайки и от последния КСНС, на който бе поканен, Красимир Янков отговори, че опитът за въвличане на невстъпилия в длъжност Радев не кореспондира с Конституцията.

 

„Ще съдим за действията и позицията на Румен Радев от момента, в който той встъпи в длъжност", каза Янков. Той допълни, че Радев вече е политик и дори е получил награда за политик на годината. Според Янков, като политик, Радев има право да бъде в диалог с европейските посланици, както и да покаже съпричастност към трагедията в Хитрино.

 

По отношение на телефонния разговор между Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп, Янков коментира, че според него това е просто един разговор на премиер в оставка.

„Нека да видим какви ще са последствията от този разговор. Дали няма да бъде просто  поредният PR на Борисов", допусна Янков и добави, че вероятно Тръмп е възпитан и за това не е отказал разговор с един премиер в оставка, който, по думите на Янков, „от известно време търси любовта на народа". Депутатът от БСП каза още, че не разчита никакви знаци за подкрепа на САЩ към Борисов в случая, както не би разчел разговори с Русия като подкрепа от руската страна, защото важното е да се отстоява националния интерес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5136 |17.12.2016 Плевнелиев: Има три варианта за правителство . 1| 3788 |16.12.2016 Дянков: Ако искаме да вървим напред, трябва да има друг кабинет . 2| 4252 |15.12.2016 Красимир Янков: Aнтикорупционият закон подлага под съмнение спазването на правата и свободите на гражданите . 2| 3798 |13.12.2016 Плевнелиев връчи мандат на РБ за съставяне на правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads