Реклама / Ads
24| 4883 |23.09.2014 НОВИНИ

Д. Янкова: Повторно управление на ГЕРБ би било катастрофа в социалната сфера

.
Дора Янкова на предизборна обиколка в Смолян Източник: БСП
Повторно управление на ГЕРБ би било катастрофа в социалната сфера.
 
Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Смолян Дора Янкова на предизборни срещи в Алибеевия конак и в читалище „Балкански просветител“ в Смолян. Тя припомни как ГЕРБ замрази ръста на заплати и пенсии веднага след поемането на властта.

„Това е дясната политика – не очаквайте друго“, каза тя и призова хората да си спомнят 1997 г. и управлението на Костов – трайно замразени пенсии и масово разпродадени на безценица държавни активи.

Най-социалната политика, на която е способна партия ГЕРБ, я видяхме вече – дават по едно пиле и пакет макарони, казаха хората от Смолян.

Дора Янкова призова: „Гласувайте колкото може повече хора за левицата. Все повече българи имат  очаквания, свързани с лявата коалиция, която единствено следва справедлива социална политика. Пред мен една жена от Неделино, хванала лидера на БСП Михаил Миков, когато беше в града и го е разтърси с думите: „Слушай, стягай партията, нямаме друга опора“.

Хората се оплакаха,  че ДПС разчита на допълнителни гласове от повечето разкрити секции в Турция, а ГЕРБ разчита да всява страх от репресии. "Големият ресурс на ГЕРБ са държавните и общински служители", казаха симпатизанти на левицата.

„Не разбирам защо във вашите квартали, където има повече бедни хора, да има толкова поддръжници на дясната политика в предишните избори“, заяви водачът на лявата листа. Гласувайте според социалната си черга, рационално, гласувайте за политика, а не по симпатии към един или друг лидер, призова Янкова.
Жители на Смолян се оплакаха на Дора Янкова, че ГЕРБ провалят втория етап на водния цикъл в в града
 
Вторият етап от водния цикъл на Смолян е пред провал, кметството бездейства, тревожно коментираха хората в смолянския кв. „Изворите“. "Кметът и общинското ръководство от ГЕРБ ги мързи", казаха хората. Според тях отговорен за досегашния провал е третият в листата на ГЕРБ – Марин Захариев.

Дора Янкова заяви, че е оставила на наследника си – сегашния кмет Мелемов, подписан договор за 41 милиона лева за втория етап на водния цикъл на Смолян през юни 2011 г.

Присъстващите на срещата съветници от БСП в Общинския съвет Петър Харадинов и Радой Краев потвърдиха, че от юни 2011 досега нито е изготвен проект, нито е избран изпълнител. Вторият етап на водния цикъл включва повече от 87 улици, през които да мине водната инфраструктура, с което градът ще бъде с нова ВиК инфраструктура на 95%. „Парите трябва да бъдат усвоени до края на 2015 г.“, обясни Дора Янкова. Само административните процедури изискват месеци,  без да се брои същинското изпълнение.

Хората от квартала попитаха дали е вярна информацията, че сегашната управа „на тъмно“ иска да вложи в проекта най-скъпите тръби, за да спечели приятелска фирма. Това ще намали с 13% обема от дейностите, които могат да бъдат извършени, тоест проектът ще бъде в полза на по-малко граждани на Смолян. Общинските съветници обещаха да проверят това скандално намерение и да съобщят публично фактите.

Избирателите остро поставиха пред Дора Янкова и кандидатите от листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и други местни проблеми: рушенето на къщи, които са културни паметници, замразената идея за създаване на етнографски ареален комплекс, както в Златоград, защо управлението на българо-немския център не работи откакто има нов шеф.Проектът за превръщането на конака в център за обучение е изцяло дело на Дора Янкова, припомниха те.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5360 |23.09.2014 Р. Бъчварова: Дясноцентристко управление не е дясноцентристка коалиция . 21| 4894 |22.09.2014 Дора Янкова: Такса смет - според обема на отпадъците . 104| 5577 |20.09.2014 Станишев: Без БСП не може да има следващо стабилно управление . 91| 8651 |19.09.2014 Дора Янкова: Който иска да гласува за ГЕРБ, да затяга колана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads