Реклама / Ads
0| 4435 |19.06.2018 НОВИНИ

Япония победи Колумбия с 2:1

.
Отборът на Япония се наложи с 2:1 над Колумбия в първия мач от Група ”H” на Мондиал 2018 в Русия. Шинджи Кагава (5-дузпа) и Юя Осако (73) донесоха победата на азиатците, а Хуан Кинтеро (39) бе точен за колумбийците, които още в 3-ата минута останаха с 10 души на терена в срещата на ”Мордовия Арена” в Саранск. Карлос Санчес от колумбийския тим получи червен картон за игра с ръка в наказателното поле, съобщи sportal.bg.
 

Мачът започна кошмарно за колумбийците, които още в 3-ата минута останаха с 10 души на терена. Червен картон получи Карлос Санчес, който спря с ръка насочената от футболист на Япония към вратата на Колумбия топка. До тази ситуация се стигна, след като Юя Осако се измъкна от защитата на Колумбия и остана очи в очи със стража Давид Оспина, който парира, но последва добавката, която доведе до изгонването на Карлос Санчес.

 

Словенският рефер Дамир Скомина посочи бялата точка, а Шинджи Кагава превърна дузпата в гол. Това е вторият най-бързо показан червен картон в историята на световните първенства - след само 2 минути и 56 секунди. Рекорда държи Алберто Батиста, който на Мондиал'86 получава червен картон в 56-ата секунда за Уругвай срещу Шотландия.

 

В 12-ата минута Радамел Фалкао получи шанс да стреля от въздуха след дълго подаване, но не затрудни стража Еджи Кавашима, който днес стана най-възрастният футболист, играл за Япония на световно първенство. В момента Кавашима е на 35 години и 91 дни.

 

Макар и с човек по-малко, колумбийците успяха да изравнят резултата в 39-ата минута. Хуан Кинтеро успя да изненада Кавашима с хитро изпълнение на пряк свободен удар. Той стреля по земя, а топката мина под скочилата стена. Стражът Кавашима хвана топката, но тя вече бе преминала с пълния си обем голлинията и това означаваше гол за Колумбия - 1:1.

 

Осем минути след паузата Осако се освободи от отбраната на Колумбия в наказателното поле и стреля от близко разстояние, но Давид Оспина спаси. Три минути по-късно пък Такаши Инуй тества Оспина с техничен удар, но стражът отново се намеси блестящо. Малко след това и Мая Йошида застраши вратата на Оспина, но не я уцели. Веднага след него пък Хироки Сакай пропусна доста добра възможност за Япония, стреляйки неточно отдясно.

 

Японците доминираха на терена през втората част и в 73-ата минута най-после поразиха за втори път колумбийската врата, макар и след изпълнение на ъглов удар. Юя Осако се извиси над всички и с глава отлично насочи топката, която се отби от левия страничен стълб на Оспина и се оплете в мрежата.
В 78-ата минута обаче пред колумбийците се откри прекрасен шанс за 2:2, но той бе пропилян от включилия се от пейката Хамес Родригес.

 

В заключителните минути японците удържаха добрия за тях резултат и започнаха по чудесен начин участието си на Световното първенство в Русия.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4773 |18.06.2018 Земетресение с магнитуд 6,1 разтърси Япония, има най-малко 3-ма загинали . 1| 5018 |17.06.2018 България победи Бразилия . 1| 4834 |07.06.2018 Бивш шеф на НАТО: Русия може да победи Украйна за няколко дни . 0| 4349 |25.05.2018 Волейболните ни национали победиха Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads