Реклама / Ads
14| 8098 |15.05.2018 НОВИНИ

Яростно баламосване в защита на рекламата и продажбата на талончета

.
Захари Бахаров агитира и баламосва...
Отговорът на предложението на вицепремиера Валери Симеонов не закъсня. Медии, Националната лотария, едрият бизнес и футболния съюз започнаха атака по сигнал срещу ограничаването на рекламата и лотарийните билети със закон.
 
Припомняме , че "Обединени патриоти" внесоха в деловодството на на Народното събрание законопроект за промени в Закона за хазарта. Проектът предвижда силно ограничаване на пряката и непряка реклама на хазартни игри. Симеонов иска да бъде забранено обявяването на печелившите лица и на размера на техните печалби. Предложението предвижда още лотарийни билети да не могат да се продават навсякъде, а само в лицензирани пунктове, казина и игрални зали. Това предложение бе подкрепено от двете големи партии - ГЕРБ и БСП.

Лицето на "Национална лотария" актьорът Захари Бахаров се появи във видео, в което емоционално защитава сегашните правила за хазарта. "Определени хора твърдят, че по света билети се продават само в пунктове, казина и игрални зали. Пълна лъжа. В над 148 държави, включително САЩ, Великобритания, Италия и Испания, билети се продават свободно. Рекламата била забранена в повечето държави в Европа. Не е вярно. Рекламата е разрешена в 23 държави в ЕС. Само в България нямало ДДС на лотарията. Няма такова нещо, в целия ЕС от 2006-та хазартът е освободен от ДДС", казва във видеото Бахаров и подчертава, че лотарията е раздала над 1 млрд. и 250 млн лева в печалби.

В апела си към хората във видеото спецовете от "Национална лотария" играят на тънката струна на българина и баламосват с приказки за достъпно забавление и бърза печалба. Агитират за подписи в национална подписка срещу предлаганите промени за раклама и продажба на талончета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4831 |12.05.2018 Московски: Предстоят още преговори за защита на българските превозвачи . 3| 6680 |09.05.2018 Защитата на Цв. Василев: Прокуратурата прави всичко възможно свидетелите да не влязат в съдебната зала . 1| 4717 |04.05.2018 Протест в Благоевград в защита на откритото древно селище . 1| 4937 |03.05.2018 Омбудсманът внася законодателни промени за защита правата на децата с един родител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads