Реклама / Ads
11| 5913 |26.10.2013 НОВИНИ

Ясен Тодоров: ВСС не тормози прокурор Костов, създава му комфорт

.
Ясен Тодоров
Светлозар Костов не ни е вбесил, но ни учуди и възмути, защото фактите, които изложи пред вас, не са точни, заяви по НТВ Ясен Тодоров, председател на етичната комисия към ВСС. Ако организираната престъпност печели от нещо, то е от вътрешните междуособици, смята той.
 

Водещата Л. Кулезич припомни думите на прокурор Костов за това, че върви многопланов сценарий за провалянето на делото Октопод. Костов заяви още, че по време на делото обвиняемите го питали какво ще прави той след изборите, когато нещата се променят. И каза още, че се плаши от задкулисието във ВСС, където имало хора, които можели частично или изцяло да влияят върху гласуванията във ВСС.

Костов каза няколко неща, които не са верни, изреди Тодоров. И поясни - ВСС провел конкурс за спецпрокуратурата, обявен още преди съдебната ваканция. Това било излишно дребнотемие. ВСС искал да даде възможност на спецпрокуратурата да работи. Работил ли е Костов една година без необходимото количество спецпрокурори, попита Кулезич. Не, работил е с достатъчно количество, отговори Тодоров. Някои от които командировани, констатира Кулезич.

По никакъв начин Костов не е викан във ВСС, каза още Тодоров. Но писането на непрекъснати обяснения е тормоз, каза Кулезич. Тодоров обаче отрече да е тормозен прокурора; създавал се пълен комфорт. Още през юни било разгледано изложение на сдружението на жертвите на организираната престъпност "Св. Георги", като част от сигнал на Ал. Петров, увери Ясен Тодоров. Има ли г-н Св. Костов конкретни постижения по дела, попита Кулезич. Тодоров потвърди - той заема много сериозна административна длъжност в съдебната система, това, че е загубил един конкурс, не е фатално, добави той. Може би към момента не е подходящ и другият кандидат се е представил по-добре, каза още той. ВСС не иска да играе в мач срещу него, там има сериозни хора, не обидени деца, увери още Тодоров. Не можем да му искаме оставка. В момента имало проверка в етичната комисия на казаното от него. Аз лично съм достатъчно широко скроен, каза той и призна, че е гласувал за другия кандидат.

Има ли кръг Сливница, попита водещата. Не, каза Тодоров. Тойза пръв път чувал за него от Кулезич.

По темата за това дали има черния списък на медии, които критикуват магистрати. Тодоров не влезе в детайли. 

Ще уволнявате ли г-н Костов, попита Кулезич. Всеки български гражданин трябва да мери думите си, каза Тодоров. После напомни на водещата, че това не е първата им среща, били се запознавали преди години. Накрая тя си спомни и констатира, че сега Ясен Тодоров изглежда по-доволен и понапълнял.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6838 |24.10.2013 Ясен Тодоров от ВСС: Не действаме като пожарна срещу прокурор Костов . 46| 4849 |25.07.2013 Орешарски: Правителството има ясен план . 85| 6462 |15.07.2013 А. Тодоров: Новият областен на София е бивш застраховател на ВИС-2 . 8| 5018 |03.07.2013 Зам.-министърът на правосъдието ясен до няколко дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads