Реклама / Ads
11| 6390 |08.01.2014 НОВИНИ

Явор Нотев: Скандалът със Сидеров е оздравителен

.
Източник: Булфото
Процедурата по снемане на имунитет на депутат изисква време. Няма как да гадая какво ще се случи в предстоящите дни. Моята прогноза обаче е, че това искане ще бъде повод за дебат в Народното събрание.
 

Това коментира депутатът от „Атака” и зам.-председател на правната комисия в парламента Явор Нотев в „Лице в лице” по бТВ по повод внесеното искане в прокуратурата от днес за сваляне на имунитета на Волен Сидеров.

Аз не съм очевидец на събитията, но съм запознат с мотивите и доказателствата, каза Нотев и отказа да бъдат еднозначно тълкувани. Според депутата няма достатъчно доказателства. Освен това в папката със сигнала, внесена в прокуратурата, са приложени 12 показания на служители на Министерството на вътрешните работи – всички те имат отношения към своя колега – полицай. Не се знае кой пръв е посегнал, заяви Нотев.

Относно спречкването с френското пресаташе депутатът от „Атака” заяви, че дори не присъства случилото се в папката, внесена с искане за сваляне на имунитета на Сидеров.

В самолета не е присъствала жена, която да е носила отличителни белези като френско аташе. Това не я прави по-неуязвима или незащитена, обаче не е позволило да им се изяснят отношенията. По думите на Нотев, спорът между Сидеров и нея е възникнал относно значка, която е носел лидерът на „Атака” на ревера си.

Първо е започнала да говори на български, Предстои процедура по установяване на истината, има най-малко две страни, беше категоричен Нотев и разясни, че френското аташе е започнала да говори първо на български, след това на словенски, а в крайна сметка и на английски.

Провокациите към Сидеров са безкрайни. Дават му се анонимни оценки и квалификации, които са безспорно обидни, каза още Нотев. Това идва от наши политически конкуренти, на които няма да казвам имената, за да им правя реклама. Демокрацията трябва да има човешко лице, каза още депутатът.

Скандалът според него ще има оздравителен ефект за всички, които твърдят че има тройна коалиция, след като се види развоят на събитията.

ГЕРБ отдавна искат оставката на г-н Сидеров и опонират на "Атака" със всички възможни средства. Те не могат да се примирят с ролята си на опозиция и излизат извън приемливите рамки на държание в парламента. Очевидно е, че ГЕРБ стоят зад всички провокации срещу нас. Тяхната цел е да се срине това управление и искат да ни отстранят, категоричен беше Нотев.

Не съм подписвал никакви документи, свързани със задължения към офшорни фирми, както твърдеше Валери Симеонов в студиото на бТВ преди няколко дни. Ако този човек има някакви документи, за да подкрепи твърденията си, нека ги представи. Ако не – това е чиста манипулация и откровена лъжа, коментира още в началото на предаването Явор Нотев, тъй като бе поканен в студиото с право на отговор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5727 |08.01.2014 Явор Гечев: В суперите през 2014 половината стоки ще са български . 25| 5214 |08.01.2014 Гледна точка: Скандалът с Волен му носи успех . 3| 5331 |11.12.2013 Явор Гечев: България няма да загуби от еврофондовете . 24| 5570 |07.11.2013 Явор Куюмджиев: "Южен поток" прави България енергийно независима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads