Реклама / Ads
7| 6139 |27.09.2010 НОВИНИ

С идването на Г. Първанов на власт НСО станала табу

.
Няма граждански и парламентарен контрол над НСО заради липсата на регламент, статус и закон; всички шефове в НСО са бивши физкултурници; изход на този етап няма, обявиха бившият министър на отбраната и бивш служител на НСО.
 

Кортежът на президента неправилно изпреварваше, а аз катастрофирах заради това, но смятам, че не мога да се преборя с тези институции и да докажа невинността си, обяви по НТВ Светослав Вълков, очевидец на инцидента с кортежа на президента.

Нормално е не само НСО, но институциите въобще да имат ореол, каза ексминистърът на отбраната Николай Свинаров. Трудно било да се установи терминологично дали НСО е над или под закона, защото службата заради неразбирателство между институциите, останала без закон. 20 години не се е случвало президентът и премиерът да мислят еднакво за НСО. Няма граждански и парламентарен контрол, добави той.

Правилата за движение по пътищата са задължителни, обяви Николай Марков, бивш служител от НСО. Той се съгласи, че в основата на всичко стои липсата на закон. Тази служба е вън от закона, а не под или над него, обясни той и каза, че за тази служба няма юридически и законодателен контрол. С идването на Г. Първанов на власт тези служби станаха табута, каза Марков.

Някои от службите, вкл. и НСО може да нарушават правилата за движение, но само ако не застрашават живота на  гражданите. Президентът сам по себе си не е специален режим на движение, той е такъв само в кола на НСО, обясни Свинаров и направи уговорка, че в НСО работели много подготвени и качествени хора.

Изход на този етап няма. Премиерът каза, че докато Първанов е президент, няма да има реформи в службите, съобщи Марков, който не разбирал какъв е проблемът едни огромни машини за сигурност да нямат закон. Имало неписани правила от времето на бившето УБО, като напр. каквото и да се случи, центърът се прехвърля на друго място.

Всички шефове в НСО са бивши физкултурници, които президентът издигна, каза Марков. В службите за сигурност и в милицията бяха имплантирани хора от мястото, откъдето излязоха и сироваците на прехода, те не могат да променят закони, нямат инициатива, но и не могат да бъдат съдени заради това, че са некомпетентни, добави бившият служител.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5271 |25.09.2010 Първанов ще помирява църква и институции . 0| 4813 |23.09.2010 Първанов и Бъсеску в балканска завера за ромите . 11| 5349 |17.09.2010 Първанов хвали доклада на Цветанов, Борисов иска синхрон с ЕС . 8| 5327 |15.09.2010 Първанов се сопна на френския посланик за ромите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads