Реклама / Ads
4| 5346 |10.01.2013 НОВИНИ

Игнатов обеща с 12% по-високи учителски заплати

.
Сергей Игнатов
Нямаше скандал по време на вчерашното заседание на Комисията по образование, имаше спор за регламента.
 

Това каза в сутрешния блок на Нова тв министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и допълни: "Конкурсът е проведен по определена процедура. Тя е спазена, проверката на Инспектората на Министерски съвет не откри досега нарушения във Фонд "Научни изследвания". Според заповедта на министър-председателя проверката трябва да приключи до 25 януари. Документацията по случая обаче е огромна, трябва да се свърши огромен обем работа".

По думите му учените трябва да се убедят, че когато има конкурс, има печеливши и губещи.

“Чух от устата на учени, че други били псевдоучени - нападат се хора от един и същ университет. В среда, в която има такава подозрителност, се стига до такива неща като проблема с фонда", бяха думите на Игнатов.

Що се отнася до решението да бъде създадена нова оперативна програма, през която да се усвояват евросредства за образование, Игнатов посочи, че това е едно от основните постижения на правителството, защото с това се задава визия как ще се развива страната до 2040 година. Предишните управляващи въобще не са мислели за образование и наука, както и за здраве. „Ето защо кабинетът вчера прие новата оперативна програма за следващия програмен период 2014-2020. Мисля, че това е един от големите успехи на правителството, защото то осигури пари за образование за години напред", заяви министърът.

Вдигаме учителските заплати средно с 11-12%, обеща още той. Увеличението е влязло в сила от 1 януари, но имало технологично време, за да бъдат получени парите от ЕС. Министърът бе категоричен, че по-високите възнаграждения ще бъдат изплатени на учителите.

Сергей Игнатов коментира и протестите на родителите, недоволни от въвеждането на задължително предучилищно образование на 4-годишните деца. "Родителите са в правото си да протестират, но и държавата е в правото си да иска по-добро образование за гражданите си", каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6318 |22.12.2012 2013 г. строим метро до "Бизнес парк", обеща Фандъкова . 11| 5018 |18.12.2012 Игнатов: Няма да си подавам оставката . 7| 5504 |17.12.2012 Тотю Младенов обеща 600 млн за пенсии, ама догодина . 9| 5426 |14.12.2012 Игнатов: Без коледни бонуси, по-високи заплати само за някои

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads