Реклама / Ads
2| 5389 |15.06.2010 НОВИНИ

С. Игнатов: Висшето образование е бизснес

.
Сергей Игнатов
Унивеситетът в Перник щял да прави премиера Борисов почетен доктор.
 

Подарих на премиера Борисов най-добрия приятел на един мъж. От времето на пещерите до ден днешен това е ножът, а ножът е мъжки подарък, разкри по НТВ министърът на образованието и науката Сергей Игнатов.

51 са университетите в България, но няма концентрация на научното образование и изследвания, коментира министърът по повод новосъздадения университет в Перник. Това е един проект, оценен и гласувал в НС, а след 2 г. ще имат институционална акредитация, обясни той и им пожела да имат студенти, защото демографската криза била голяма. Целият екип искал да работи на основен договор само в Пернишкия Университет.

Висшето образование до голяма степен е и бизнес, и политика. Успешни проекти често се правят с парите на другите, даже не е необходимо да се правят частни фирми, продължи още той.

Когато има криза, трябва да се инвестира в образованието, аргументираха се привържениците на Пернишкия университет от самия град. Учебното заведение било добро за града и всъщност трябвало да стане факт още преди 40-50 години на мястото на ТУ в Габрово, разкриха те. От Пернишкия Унивеситет искат да направят премиера Борисов доктор хонорис кауза на ТУв Перник, защото им повярвал. Нарекли университета си Европейски, защото залагали преди всичко на чуждите студенти.

Задъжителното обучение в много държави започва рано, във Франция - децата на малцинствата тръгват на ясли от 2 години и половина, съобщи Игнатов. Сега забавачката всъщност става задължителна заради ангажимента на държавата да подкрепи обучението на българските деца. Нивото на образованието пада навсякъде, коментира министърът и добави, че у нас то все още е добро. Целта на ранното образование е и социализация на децата. В първи клас масата на българските деца е нееднородна, уточни той. Трябва да се разбере, че хората, които са необразовани, нямат голям шанс в обществото, категоричен беше той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4546 |19.05.2010 Сергей Игнатов: Всеки има право да протестира . 2| 4939 |13.05.2010 С. Игнатов: Съботинов има старческа логорея . 8| 5615 |30.04.2010 С. Игнатов: Училище на 5 г. било добре и за малцинствата . 7| 4801 |19.04.2010 Сергей Игнатов: Край на ятата прелитащи професори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads