Реклама / Ads
8| 4994 |05.10.2011 НОВИНИ

Игра на котка и мишка разиграва днес парламента

.
Неразбирателство между управляващи и опозиция беляза началото на пленарната седмица на Народното събрание. Всяко предложение на опозицията бе отхвърлено от мнозинството.
 

 
Социалистите поискаха да се проведе изслушване на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков относно текущото изпълнение на националния бюджет. Според тях то се налага поради факта, че изпълнението на бюджета е смущаващо от гледна точка на бюджета на НОИ и средствата в местната власт, подчерта Пламен Орешарски.

Нациоанлистите пък поискаха изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов за случая "Катуница". Имаше предложение на Огнян Тетимов по темата да бъде изслушан и министър-председателя Бойко Борисов.

 

Гражданското общество изисква това изслушване, настоя Станислав Станилов от Атака. Друг националист, Огнян Тетимов, настоя за изслушането на министър-председателя Бойко Борисов пак по същата тема.


Не мина и предложението на Синята коалиция за създаване на временна анкетна комисия за сблъсъците в Катуница.

 

Парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции с цел предотвратяване на последващи конфликти, подчерта Веселин Методиев от ДСБ. Според него тази комисия е още по-наложителна, след като за работата на МВР са дадени различни оценки от премиера и вътрешния министър.

Мнозинството предпочете да фокусира вниманието на депутатите върху предложението на шефа на НС Цецка Цачева парламентът да излезе във ваканция от 12-ти до 21-ви октомври, което е трета точка в дневния ред.

Дейността на НС се отразява от различни медии, сред които БНТ и БНР, а от състава на парламента има излъчени кандидати за президент, вицепрезидент и общински кметове, посочва в мотивите си парламентарният шеф.

 

Като друг аргумент Цачева изтъкна опитите да се използва трибуната на парламента за предизборна агитация, която попада през новинарските емисии в телевизията и радиото извън предизборните хроники.

 

Според нея това нарушава правилата на кампанията, а от друга се поставят в неравностойно положение кандидатите на парламентарно представените партии и тези на извънпарламентарните и инициативните комитети.

 

Припомняме, опозиционните партии прогнозираха такъв развой и предварително остро се противопоставиха на тази ваканция. А на вчерашната си пресконференция от БСП се заканиха, че са подготвили неприятна изненада за Цачева, ако предложи подобно нещо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5477 |04.08.2011 Неизвестни разиграват "благотворителна кампания" от името на БЧК . 23| 5177 |20.06.2011 Посланици с досиета разиграват министър . 41| 6612 |17.04.2011 Н. Бареков: Ал. Петров и хората му разиграват елементарни етюди . 11| 5901 |14.12.2010 С. Игнатов: БАН разиграват радиопиеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads