Реклама / Ads
0| 4778 |21.07.2015 НОВИНИ

Икономистът К. Проданов: За Гърция са виновни и даващите зелника

.
Константин Проданов
Не оневинявам гърците. Но тези, които са давали заеми на гърците, са също виновни. Немските и френските банки, които са купували гръцкия дълг преди кризата, не са се оплаквали. Виновен е не само този, който яде зелника, но и този, който го дава. Петдесет държави са в подобна ситуация. Това каза в "Лице в лице" икономистът Константин Проданов.
 
ЕЦБ изви ръцете на Ципрас. Германия за пръв път от 40 години си балансира бюджета. Вижте държавите които има дълг като Гърция - Португалия , Испания, Италия, дори САЩ и Япония. С най-малък дълг са Ангола, Северна Корея. Има една тенденция на задлъжняване в глобален план. Има двойно и тройно увеличение. Петдесет държави са в подобна ситуация, каза още той.

Абсолютно съм сигурен, че няма никаква опасност за България заради гарантирането на възстановяването на Гърция. Премиерът Бойко Борисов говори първоначално малко без да разбира, но след като му се обясни, взе по-правилна позиция. Искам да виждам повече защита на националните интереси, когато говорим за АЕЦ "Белене" или "Южен поток", а не когато няма да има никакви трусове за България, категоричен беше Проданов.

В разговора с обратна позиция се включи депутатът Мартин Димитров.Той изведе и три поуки за България.Повече от 10 г.харчат повече отколкото събират, каза той и допълни, че у нас това не трябва да става. Втора поука - Ципрас и сегашното правителство можеха да избегнат затварянето на банките. Това бе голяма глупост. Направиха референдум вместо да подпишат първото споразумение. Със затваряне банките Ципрас е сред хората направил големи бели за Гърция, посочи той.

Ципрас се определяше като модерното ляво срещу лошия, дивашкия ЕС и капитализъм.И това хубаво ляво донесе бели и една гръцка трагедия. След референдума те подписаха по-тежко споразумение. Няма заговор на европейският капитализъм. ЕС е една горяма възможност, смята Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5358 |21.07.2015 Български пощи спират паричните преводи за Гърция . 0| 4800 |21.07.2015 Варуфакис: Гърция имаше алтернативен план . 0| 6279 |20.07.2015 Закопчаха строителния предприемач Джимито в Гърция . 0| 5971 |17.07.2015 Южна Гърция гори! Хеликоптери и самолети потушават огъня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads