Реклама / Ads
6| 5087 |25.01.2019 НОВИНИ

Илиан Василев: Идеята за интеграция на ромите е идиотска

.
Илиан Василев
Случайно в колата слушах изказването на Томислав Дончев по темата за интеграцията на ромите и проблемите около тази тема. Изказване на човек, който само констатира разни факти и обстоятелства, от време на време казва някакви очевидни истини или поне ги излага като такива и НИКАКВА, ама никаква идея от това как да се преодолеят пречките и реши проблем, който заплашва да дестабилизира нацията.
 

Констатацията му е долу горе следната - след като те не искат !? /това е заключение на човек, който е висш държавен чиновник отговарящ по темата/ ние какво да направим? С насилие не ставало.


Идеята, че ромите априори не могат да бъдат интегрирани е идиотска и е признак не само на управленско безсилие, но и на управленска леност. Особено обобщенията, че всички роми са обречени на гета и изолация. Възмутен съм защото познавам, наричам ги "моите" роми - чудни, работливи, достойни хора, които се борят всеки ден и си изкарват честно парите.


Питам, колко от тях има равностоен шанс, раждат се в бедност, не могат да се измъкнат от семейната си предопределеност - защото ги използват за детски и като работна сила в семействата и никога не им дават шанс да се откъснат от тази среда. Това може ли да се промени именно като се защитят правата на децата.


Изобщо преди да кажете "не става", дайте шанс и тогава съдете. Не искам да влизам в подробности и не става въпрос за специални само за роми програми - просто направете пълни пансиони за деца /ако трябва и с опция седмични/ в неравностойно положение и цялостни програми - дайте шанс, но не инцидентно и за малко, колкото да отбиете номера и да усвоите средства - било публични или програми, а системно и целенасочено и ще видите разликата. Ако не за всички, за много вашите усилия ще направят разликата.


А нас ни трябва само това, да обърнем тенденцията и да умножим положителните примери и не непременно защото ромите ще станат част от българския етнос, а защото ще станат достойни граждани на страната си. А Дончев и съпруга могат да се издигнат само до прозрението, че като моркова не помага, трябва тояга!? Управленци.

 

Илиан Василев, Фейсбук

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4091 |15.01.2019 Никола Василев: Финансовото състояние на БДЖ е стабилно . 17| 17211 |07.01.2019 Илиан Василев: Мутри въвлякоха България в крупен международен скандал . 1| 5431 |03.01.2019 Н. Василев: Администрацията става все по-голяма при намаляващо население . 5| 6848 |21.12.2018 Илан Василев: Доган има какво да губи - многото милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads