Реклама / Ads
9| 5675 |01.09.2020 НОВИНИ

Илиан Василев: Да покажем, че каквато и пунта мара да предлагат, времето не работи за тях

.
Илиан Василев
Утре е важен ден, не защото очаквам едно или друго решение от страна на управляващите. Не, не чакам. Те ясно заявиха, че няма да предадат властта на хора, които не контролират.
 

Не, утрешният ден е важен за да покажем, че каквито и пунта мари да ни предлагат, каквито и провокации и манипулации да реализират, времето не работи в тяхна полза.

 

България е блокирана, в епицентъра и дори преди него на две безпрецедентни кризи, корабът на икономиката и на обществото ни се движи по инерция в посока, която сигурно завършва с гибел.


Дори няма нужда да спорим кой крив, кой прав - доверието между този елит/Парламент и народа отсъства, няма я и легитимността. Да не говорим вярата, че тези които са на власт имат какъвто и да е капацитет да изведат всички ни, не само приближените си до другия бряг.


Има два пътя за решаване на кризи - първият е диалога, сядат двете страни и се договарят за изход. И всеки прави компромиси. Този вариант обаче не работи, защото от едната страна стоят хора които от години лъжат, мажат, корумпират. Все едно крадецът да се договаря с жертвата да върне половината от открадното. Не става. Имаха 15 години за да докажат, че нещо могат. Видя се не могат. Има ли вариант за нова кръгла маса? Не, защото кръглата маса от 1990 година роди това чудовище и този път става реч за рестарт и тотално премахване на модела. Няма междинна територия на компромиса - не можеш да оставиш, както направи ОДС през 1997, БСП и хората около Първанов и Добрев, "на мира" и без отговорност за това което причинаха.


Всяко решение през Парламент, който не отразява обществените настроения, е обречено.


Остава втората опция - избори и тя е единствената. Кликата на върха си мисли, че ще изтощи протеста с поредната пунта мара, която ще ви сервират утре и печелене на време. А работата, че са в ъгъла и каквото и да правят предсрочни избори ще има. Защото скоро ще започнат и социалните и работнически протести. Много скоро. И машини ще има.
А че ги е страх, говори красноречиво фактът, че спират ретранслаторите на връх Ботев, за да не знае голяма част от България какво ще се случи утре и най-вече истината, че енергията на протеста е във възход. От тази "игра" на изтощение - Борисов със сигурност губи, защото го чака варианта Луканов, а ГЕРБ съдбата на НДСВ.


Утре е важен ден за българската демокрация! Хубав ден!


И това зависи само от нас.


До утре сутрин в 8 30 часа

 

Facebook, Илиан Василев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 10682 |31.08.2020 Илиан Василев: ДПС го казаха - ГЕРБ вече не са им полезни дори като фасада . 17| 5553 |24.08.2020 Протестиращи се готвят за блокират областната управа в София заради „изроди“ на Илиан Тодоров . 17| 7883 |21.08.2020 Сидеров се разграничи от Илиан Тодоров . 6| 6946 |21.08.2020 Тихомир Василев: Обидно е за полицаите, че началниците им лъжат безогледно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads