Реклама / Ads
6| 14680 |03.11.2019 НОВИНИ

Илиан Василев: Протестът на българското правителство е базиран на грешна преценка и извод

.
Илиан Василев
Това е казал президентът Макрон. Оригинал и единствен репер за оценка и реакция.
 

"Il y a des emplois que vous ne ferez plus occuper à des Français, comme le métier de plongeur. Je suis lucide : c'était déjà impossible il y a 40 ans ! Je préfère avoir de la migration légale, enregistrée, sous quotas, pendant x années plutôt que du travail détaché dissimulé. Je préfère avoir des gens qui viennent de Guinée ou de Côte d'Ivoire légaux, qui sont là et qui font ce travail, que des filières bulgares ou ukrainiennes clandestines. » Няма нищо общо с интерпретациите в бг медийните среди, че той ни е обидил, унизил или т.н.


Голям гаф на МВнР, защото Захариева не може да вика френския посланик, преди да има стопроцентова сигурност за точния превод и точните думи на френския президент. Това което той казва не касае българските или украинските имигранти във Франция, а нелегалните мрежи за трафик на мигранти, които се управляват от българи или украинци, които вкарват нелегални имигранти, включително африканци!?


Още веднъж бавно, для невеж, българските имигранти са легални, по силата на еврочленството ни. Нелегални за каналите за трафик на имигранти /включително от тази същата Африка/ които са под контрола на българската организирана престъпност!?
Тоест протестът на българското правителство е базиран на грешна преценка и на погрешен извод. Той де факто означа, че националният интерес се асоциира от правителството със защитата на престъпните среди у нас, които са свързани с тези канали. Или още по-зле, че тези канали или организирани престъпни групи са толкова силни, че де факто държат правителството и дипломацията ни.


Реакцията на външната министърка е непрофесионална и убийствено посредствена, защото няма как посолството ни в Париж, да не е предало точно думите на Макрон. Тоест не вярвам професиналните канали да не са сработили. Което означава, че колегите не могат да надделеят над политическата целесъобразност, над невежите /защото не е толкова трудно да изчакаш за да имаш точния превод/. Каракачанов се е изцепил, Борисов също /избори си и търсят дивиденти при националистите/ и външната министърка /която очевидно няма опит/ скача с дискредитиращата ни реакция.Пък и знаете колко от "елита" имат познания по чужди езици.


Някой изненадан? Поредната чалга, жалкото е че засяга достойнството ни като страна, както и професионалната чест на моите колеги от дипломатическата служба, защото и те не могат да се справят с калинки и партийни комисари.
Излагация.
А вие гласувайте, за повече от същото.

 

Илиан Василев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6048 |29.10.2019 Илиян Василев: Ромите са по-бизнес грамотни от хората с убеждения и съвест . 63| 11113 |26.10.2019 Илиян Василев: Ние сме ”дупка” в отбраната на НАТО . 7| 7647 |23.10.2019 Илиян Василев: Гешев прикрива имена по делото КТБ свързани с Путин . 17| 16152 |16.10.2019 Илиян Василев: Борисов не разбира, че България е загазила яко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads