Реклама / Ads
18| 9522 |23.10.2018 НОВИНИ

Илиан Василев: Борисов се прави на ударен, че е безпомощен

.
Илиан Василев
Борисов се прави на ударен, че е безпомощен, но може да му отнеме ресора, може да поиска да се извини, може ГЕРБ да вземе осъдителна позиция - все пак има декларация на НФСБ. Така Илиан Василев коментира ситуацията с исканата оставака на Валери Симеонов.
 

Ето какво написа още Илиан Василев:

 

Не можах вчера да отида на протеста, но днес съм на линия и ви призовавам и вие да сторите също. Причината е проста, желязо-бетонна. Като човек, който познава добре политическия живот и нрави зная, че не може протест, в който се иска оставка на вицепремиер да не бъде политически, без да е партиен. Това не го прави по-малко справедлив. Но преди да бъде политически, той е морален и ценностен, ако щете по въпрос екзистенциален - цивилизационен. Всичко друго мога да простя, простащинанта, грубиянщината и арогантността - не. Това ни различава от варварите.


И това няма нищо общо с грешките на майките, които не се дистанцираха от партиите и политическите хулигани като Сидеров. Но те не са професионални политици, а са майки, не искат утре да седнат в министерските кресла, не могат да се оглеждат постоянно за ЦелеСъобразността в своите действия.


Този трик с обвинението, че протестът се ползва от БСП вече го видях и когато убиха стадото на баба Дора и на много други места. Етикетират за да ви манипулират.
Колкото и да ценя редките качества и приноса на Симеонов в това правителство - да се протвопоставя срещу руското влияние в коалицията, да бъде баланс на Сидеров и Каракачанов и на Борисов в тази насока, преди политическата аритметика идват базисните човешки ценности. Преди да бъдем политически "животни" сме хора. Този човек лъже, той е арогантен, той е безчувствен - изобщо той е стандарт за български политик. В този смисъл той дискредитира евроатлантизма, каузата за независимост и противопоставяне срещу руския империализъм, които вървят с висок морал и нраственост.


Вместо да се извини, с което вероятно щеше да смекчи донякъде справедливия гняв, той продължи да настоява, че казва истината!?, че не бил казал това което казал пред камера и без нужда някой да ви убеждава, вие знаете, че откровено лъже. С това ви каза в лицето, че и утре пак ще ви лъже, ще бъде арогантен, ще бъде простак и ще разчита на това, да "балансирате" неговите ексцесии с мними и реални заслуги и да му простите. И ще ви плашат със "свещенния" граал да не падне правителството?! Преди грижата за правителството идва грижата за справедливостта, за морала и за човечността. Именно това е политическото варварство.


Когато видя простак, особено на високо място, крещя и искам оставки, защото неговата простащина заразява, насърчава и други простаци. Тя убива, особено когато остане без санкция от обществото. Не се плашете от контрапротести - всяка власт има еничари, кохорта, включителна медийна. Те са маргинали, кой си спомня техните имена?
Днес трябва да протестирате, защото утре ще се родят новите валерчета, новите сидеровчета, които ще агресират и срещу вас вербално и физически. От начина по който реагираме днес ще зависи дали утре ще има подобни скандали.
Ако това означава падане на правителство, значи и правителството е просташко, щом Симеонов му е темел. И падането ще е благодат и спасение, да не говорим морален императив.


Борисов се прави на ударен, че е безпомощен, но може да му отнеме ресора, може да поиска да се извини, може ГЕРБ да вземе осъдителна позиция - все пак има декларация на НФСБ.


Може да гласува промените в закони и бюджет, които да приемат това за което се борят майките, не само за своите деца, но и за всички в неравностойно положение.
Сравнете енергията и "патоса" с които депутатите приемаха лобистките поправките - Пеевски, Домусчиев, Божков, Златев и сизифовите мъки за да прокарат закони, които възстановяват минималните баланси на човешка справедливост. И за това трябва да протестираме, ние от хунтата.

 

Илиан Василев, Фейсбук

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3907 |23.10.2018 Политолог: Борисов трябва да поиска оставката на Симеонов . 10| 4799 |23.10.2018 Първан Симеонов: Правителството на Борисов рискува да се превърне във вариант на кабинета ”Орешарски” . 4| 4465 |22.10.2018 Нинова: Думите на Борисов са по-цинични от тези на Валери Симеонов . 21| 5129 |22.10.2018 Борисов: Ако поискам оставката на Валери Симеонов, правителството ще падне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads