Реклама / Ads
0| 5236 |29.09.2016 НОВИНИ

И. Илиев пред Фрог: Делата на ЧСИ-тата са незаконни

.
Десетки ужилени от несправедливо правораздаване, частни съдебни изпълнители и Топлофикация се събраха на протест пред Съдебната палата. Повечето от недоволните хора са подкрепени от Асоциация на защита на длъжника, НПО-та, сред които „Ние, гражданите”.
 

Всички дела в Районния съд по чл. 410 и чл. 417 са незаконни. Повечето дела на частните съдебни изпълнители са невалидни. Софийски районен съд не издава документите за връчване на книжата в съдебното производство и не издава съобщенията, с които се удостоверява връчването. Нито една заповед не е връчена в оригинал от частните съдебни изпълнители. Това доказва, че делата са невалидни и негодни. През това време се продава. Всичко това се знае от различните инстанции, сезирани лично от мен. Обърнал се също към Лозан Панов. Това каза пред Фрог нюз Ивайло Илиев, учредител на Асоциация на защита на длъжника.

 

Проведох 2 пъти среща със зам.-правосъдния министър Виргиния Мичева. Получих отговор, че при повторната проверка не са констатирани никакви нередности. Това означава, че тя е издала документ с невярно съдържание, използва служебното си положение да заблуждава обществото. Ще поискам нейната оставка, защото прикрива група от частни съдебни изпълнители, които са мафиотско образоване, продължи Илиев.

 

Протестирам срещу безчинствата в съдебната система. Тук съм във връзка с 2 казуса. Частен съдебен изпълнител е продал мой имот, който не съществува. Продал е идеални части от имот, който аз отдавна съм обединила с друг. Става въпрос не за кредит от банка, а за отношения между съдружници, които ще започна да доказвам, че не са така както са представени в изпълнителното производство. Пускала съм жалби в СГС, САС, ВКС, Камарата на частните съдебни изпълнители... Безумие е. Не може нещо, което не съществува да бъде продадено. На обединения парцел съм извадила дори строително разрешително.

Вторият казус е свързан с едно предприятие за бутилиране на минерана вода. Платени са милиони на банки и съдът не иска да отрази погасените вземания независимо от многобройните ми предивявания. Не може едно свързано лице да погаси задълженията на основния длъжник и да не встъпи в правата на кредитора, чието вземане е погасило. Водя епична битка срещу определени съдии в СГС и колкото и странно да звучи единственият съдия, който е правораздавал съвестно е Румяна Ченалова. Това разказа протестиращата Диана Кишкилова.

 

Баща ми Иван Спиров пък има проблеми с Топлофикация. Карат го да плаща сума, която той вече е платил. Вчера сме ходили в Топлофикация да направим проверка, там ни ориентираха към дружество, което събира вземанията на Топлофикация, каза още Диана Кишкилова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4060 |29.09.2016 Само във Фрог: Заловените катаджии взели 10 лв. рушвет за невключени фарове . 2| 4025 |29.09.2016 Вложители и длъжници на протест пред Съдебната палата . 2| 3673 |28.09.2016 Предлагат пенсиите да скочат с 2,4% от 1 юли . 0| 4208 |28.09.2016 Адв. Николова за Фрог: МЗ гази законите, не спазва решенията на съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads