Реклама / Ads
13| 7145 |28.11.2007 НОВИНИ

Илия Илиев, главен секретар на МВР, хвърли оставка; подвели го

.
Не е изключено Илия Илиев да е подал оставка заради създаването на новата Агенция за сигурност. Илиев минаваше за доверения човек на Румен Петков в МВР.
 

Главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев е подал оставка. Преди да стане главен секретар на МВР, Илиев беше директор на Националната полиция, а преди това и директор на полицията в Плевен.

Междувременно стана ясно, че Илиев е подал рапорт в началото на седмицата за освобождаването от заеманата от него длъжност. Самият той обясни на нарочна пресконференция, че поводът за напускането и подаването на оставката е поради две причини. Първата се дължи на лични здравословни причини, които във времето и динамиката на работата му са довели до сериозни здравословни проблеми. Втората причина е, че преди време той бил много грозно подведен и подписал документ за оперативна комбинация, която донякъде е в разрез с нормативните документи на Министерство на вътрешните работи. Помолил Министерството да бъде извършена проверка по този случай, но достойнството му като генерал не позволявало да остане на работа като главен секретар на министерството. Причината за това била да не повлияе на обективността на тази проверка. 

Запознати твърдят, че Илиев вероятно напуска и заради създаването на новата Агенция за сигурност. Всеизвестен факт е, че между ръководството на МВР и Министерски съвет има противоречия по отношение на начина, по който трябва да функционира бъдещата Агенция и най-вече на кого ще да бъде подчинена. Официалното освобождаване на Илиев ще бъде факт в края на тази седмица. Министърът на вътрешните работи Румен Петков щял предложи на утрешното заседание на Министерски съвет да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността главен секретар на Министерство на вътрешните работи генерал Валентин Петров. Това действие било съгласувано с министър-председателя Сергей Станишев и президента Георги Първанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5582 |28.11.2007 И Свинаров си отива; решението си било негово . 3| 8946 |27.11.2007 Почина Милан Дренчев - емблемата на БЗНС „Никола Петков” в най-новата ни история . 2| 5406 |27.11.2007 Царят изгони петима, май ще има и още . 1| 5831 |27.11.2007 Царят изхвърли 5- ма видни членове на НДСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads