Реклама / Ads
40| 5480 |03.02.2014 НОВИНИ

Илия Илиев зове: Който не гласува да му се спрат административните услуги за 1 г.

.
От партия ДРОМ подкрепят предложението за задължително гласуване. Според тях то би поставило началото на повече прозрачност и легитимност на обществото в управлението на държавата.
 

 

През последните години ставаме свидетели на все повече случаи на купуване на гласове от големите политически партии, като по този начин държавата, законът, правосъдната система и обикновените хора остават безсилни пред това погазване на Конституцията, на закона и справедливостта в обществото, коментира лидерът на ДРОМ Илия Илиев.

 

Крайно време е след 23 години преход да осъзнаем, че по-скоро затъва българската нация отколкото да прогресира, че обществото ни все още не е намерило правилния и прозрачен метод на управление, които да работи в полза и за стандарт на издигане не на „Политическия елит” , а на народа!, продължава Илиев.

 

Дори по времето на комунизма всяко едно българско семейство можеше да си позволи няколко пъти в годината, да отиде на почивка, да си плати сметките за ток и парно. Докато сега ставаме свидетели на ежедневни случаи на самоубийства на млади хора, основно заради тежка финансова безизходица.

Е, питам аз, българските политици, които не са съгласни с рестартирането  и промяна на избирателната система: „Какво повече трябва да се случи, за да осъзнаят, че избирателната система не работи в полза на народа ”?, допълва Илиев.

 

ДРОМ счита, че именно задължителното гласуване може да постави началото на промяната като цяло  на управленската система на България, защото по този начин 90% от българите ще дадат своя принос за справедливо решение кой да управлява държавата. Само по  този начин далаверите с купуването на гласове не биха имали решаващо значение за нашите съдби.

 

ДРОМ предлага да има санкции за хората, отказали да гласуват. Сред мерките са спирането на социалните и детските помощи за 1 година. За тези, които не получават социалните и детските помощи, да бъдат лишени от право на административни услуги в социалната сфера за 1 година, е друга тяхна идея.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5963 |31.01.2014 Драгомир Стойнев зове: ЕС да не се меси в енергийния микс на държавите-членки . 6| 5824 |24.01.2014 Илияна Раева се налюти, ще иска наказание за Силвия Митева . 7| 5910 |12.01.2014 Последно сбогом с Гого от "Фамилия Тоника" . 5| 6608 |03.01.2014 Разбиха ромска фамилия, изпрала 2 500 000 $

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads