Реклама / Ads
17| 12273 |08.08.2019 НОВИНИ

Илиян Василев: Дойде време разделно – или България или Пеевски, Доган и Ковачки

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Не с Борисов, Фолксваген ще трябва да се договарят с Пеевски, Доган и Ковачки. Защото те са лицето на реалната власт у нас. Борисов и да обещае не може да изпълни нищо от обещанията си, защото му взеха властта.
 

Жалко, защото има шанс. Но Фолксваген не решава сам. Решават банките, които ще отпуснат кредитите за строителството на завода, техните отдели по риск, ще трябва да оценят политическия риск. Да, у нас той е в порядък по-нисък от Турция, но все пак е най-високия в страна членка на ЕС.

 

Както Европейската инвестиционна банка отказа да даде кредит на Интерконектора Ай Джи Би заради един мениджър на Мултигруп на висша позиция.

 

Виждате ли изражението му – уморен, много уморен политик, който дори и да вярва че върши добро не е уверен, че може да го изпълни.

 

Десет години на власт – е много, но не това е важното

 

И с тази съдебна система, с тези прокурори, с тази корупция. С олигарсите те са част от една верига, от една група. Защото Пеевски, Доган и Ковачки, както и другите олигарси от „близкия кръг“ няма да пропуснат да поискат „своето“ от сделката с Фолксваген. И Борисов само ще стои отстрани и ще изпълнява.

 

Както е и в банковата сфера – ПИБ и Инвестбанк блокират членството ни в Еврозоната и Борисов не може да направи нищо. Както и с Шенген – паспорти, кибератаки, дупки в сигурността – сякаш нарочно ни атакуват за да ни покажат, че външните мастери няма да допуснат да влезем в Шенген. И Борисов пак мълчи.

 

За това е уморен и обезверен. Неговото време свърши. Като не може да се справи с Пеевски, Доган, Ковачки и мутрите, да остави улицата да го направи.

 

Дойде време разделно – или България или Пеевски, Доган и Ковачки.

 

Илиян Василев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5383 |02.08.2019 Стопанин с прасе: Да дойде Борисов да ме обезщети с половината си заплата, но без полиция . 13| 13405 |01.08.2019 Илиян Василев: Корабът потъва и Пеевски и сие се спасяват отделно . 6| 8521 |24.07.2019 Цветан Василев: Чак сега хората разбират как пълзящата мутропрокуратура е превзела държавата . 4| 4550 |19.07.2019 Нинова: Премиерът да дойде в парламента и да обясни за плащането на Ф-16

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads