Реклама / Ads
52| 12495 |19.03.2020 НОВИНИ

Илиян Василев: Години ще се оправяме от решенията, които вземат днес управленците

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Не, този щаб няма представа от кризисно реагиране, щом ако сме достигнали 100 души заразени трябва да се затваряме в къщи, значи не си дават сметка изобщо в каква катастрофа влизаме. До този момент имаме трима починали. Заради трима починали затварят цяла България. И въвеждат карантина, която е безмислена.
 

У нас генералите и автократите си падат по китайския модел, а нашия модел, на демократичните страни е този на Сингапур, на Южна Корея. В Китай като в автократична държавата първо изкараха доктора че руши имиджа, а той от кога ги предупреждаваше. И като от една крайност минаха в друга. Както посочи доцент Мангъров, за тези които се прехласват по китайския модел, кризата затихна там заради логиката в епидемиите, те затихват внезапно в момента, в който се изгради колективния имунитет. Което означава че нямаме сигурна връзка между драстичните мерки и затихването на кризата.


За да ви е ясно какво следва от тези мерки - излязоха прогнозите на ЕЦБ и на Германия за свиването на БВП в ЕЗ и Германия, при това оптимистически - 1,5 и 4 процента.

 

Казвам ви за нас ще спадне най-малко с 10 процента, но нищо чудно да повторим катастрофата от началото на 90-те години, когато бяха рекордьори заедно с Украйна в цяла Европа с над 33% срив.


Тези хора изобщо не мислят за холистичен подход, за инвестиции за да намялат катастрофата.


Заради трима починали, а смъртта е част от живота, затварят България без идея за междинни етапи, за постепенна ескалация на ограниченията.


Отказват масови тестове, защото това би дало картината и дало увереност и за моделиране и за реакция. Понеже сега сме на сляпо, за това от полумерки към свръхмерки. И утре познайте какъв закон ще ни гласуват.


Казвам ви, минмум 5-7 години ще се оправяме от последстивията от решенията, които тези дни вземат управленците, от ваше име.


За това още в началото на кризата казах, нямаме лидери.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4794 |19.03.2020 Брус Уилис на 65 години - от момчето зад бара, до звездата от екрана . 0| 4603 |18.03.2020 На 83 години ни напусна поетът Петър Василев . 5| 4787 |17.03.2020 Карбовски: Години неглижиране на лекарите. Сега плащат болните . 18| 9648 |14.03.2020 Илиян Василев: Задълбочиха, вместо да решат проблема

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads