Реклама / Ads
9| 13820 |17.08.2017 НОВИНИ

Илиян Василев:И мафията не преследва децата заради родителите им, но у нас е различно

.
При мафията децата се оставят настрана и не се намесват, при случая с дъщерята на Цветан Василев и българската прокуратура нещата са различни.
 
Това каза пред БНР Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия. "Ще има съдебен процес, там прокуратурата трябва да изложи аргументите си и садът да каже кой е виновен. Но докато чакаме, виждаме един абсолютен разгул на дейности от страна на държавното обвинение.Бих оприличил това на "Потьомкинско село", разиграват се сценки, излишен и привиден драматизъм, а зад кадър се приемат измененияа в НПК, които директно ни отправят в годините на Вишински", каза Василев.

Според него, с измененията се дава възможност на прокуратурата да действа срещу българин, който живее извън страната и на практика не може да получи поканата да се яви на разпит.

"Дава се право на прокуратурата да си удължава срока на определени разследвания както си иска, може да отстранява съдии. Това е мракобесие, което не съм виждал", допълни той.

Той бе категоричен, че депутатите, независимо дали са от БСП или от ДПС, които се обявяват за опозиция не обърна внимание ,че се нарушава Конституцията и че директно отиваме в годините на Сталинска Русия.

Василев определи случващото се около Цанков камък като "театър", в който се търси кой е бил по-корупционен, а всъщност нищо няма да се случи с това.

"Ако корупционната сделка стигне до Австрия, там наистина ще има разследване кой е прибрал парите. Тогава всичко няма да завърши по нашия начин-малко шум и всичко се замита под килима", каза бившият посланик.

Василев определи като "смешно" желанието на БСП да внесе антикорупционен закон,след като половината от нейното ръководство е олигархично и това предопределя какъв ще е този закон.

Според него, у нас има "мирно съвместно съществуване" на корумпираните и нищо няма да се промени и след приемането на закона срещу корупцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 15421 |07.08.2017 Пеевски и прокуратурата в истерия, нападат всички извън мафията . 0| 5123 |26.07.2017 Илияна Йотова: Президентството не води война, загърбваме пристрастията . 3| 5745 |08.07.2017 Илияна Йотова: Институциите са длъжници на хората с увреждания . 2| 6433 |05.07.2017 Илияна Йотова гневна: Крайно време е Цветанов да разбере, че той не е държавата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads