Реклама / Ads
4| 6371 |18.07.2019 НОВИНИ

Илиян Василев: Питаме БНТ защо обществената телевизия стана частно-корпулентна

.
Илиян Василев
Довечера от 18 30 часа пред БНТ. Ще питаме защо обществената телевизия е станала частно-корпулентна и не покрива нуждите на обществото от информираност.
 

Сякаш да компенсира сделката с Ф-16 Борисов "балансира" с толкова много отврат, че трудно може да се вмести дори в моите широки разбирания за допустим грях.


Първо, предаде военното разузнаване на Пеевски - армията и ВВС са му чужди. Предателство за което се влиза в затвора. И питам министър Каракачанов - защо не защити военното разузнаване?! Или това е цената на подкрепата за машинното гласуване и Ф-16 на Пеевски?! Мизерия на духа.


Второ, избра Кошлуков в БНТ и смени последния мъж в СЕМ с поредната калинка. Борисов навсякъде постава послушни калинки.


Трето, по безобразен начин прикри истинските автори на хакерската атака с показен арест на 20 годишно момче, като пътьом затри отговорността на министри, шефове на спецслужби и покри договорките си с руските спецслужби.


Четвърто, отмени машинното гласуване с идиотски доводи, включително било "скъпо", но го остави за по-малко значещите за него избори - президентски и евроизбори. Как така за едните е скъпо, за другите не?


Пето, възнагради Олег Дерипаска и Русия.


Шесто, затвори си очите за "поредния" удар в Българската Банка за Развитие - огромния кредит даден на Вълка извън всякакви правила и стандарти, който показа на Европейската Комисия и ЕЦБ че у нас надзор няма. Съответно еврозоната ни е през крив макарон.


Седмо, избира наследник на Цацаров по негов образ и подобие, което пренася политическата матрица върху съдебната система.


Осмо, пренася у нас Путиновия модел на управление - не случайно вие не знаете нищо за протестите в Москва и други градове и безчинствата на избирателните комисии, които отказват да регистрират !? кандидатите на опозицията. Тъй като не могат у нас да повторят същото, все пак сме в ЕС, махнаха машинното гласуване за да си запазят възможностите за ръчно манипулиране.


Като се замислих трудно ще спра със списъка от грехове на Първия.
Но най-големия му грях е че пречупи нацията, сниши я до собствения ръст на уплашен и неуверен политик, с претенция за непогрешимост.


Ето виждате извършва се публичен линч над младо момче от самозабравили се ченгета и публиката мълчи.


Утре ще убият пред вас човек и пак ще си замълчите.
Партиите са станали кръжоци и си мълчат, вероятно защото знаят че средата е токсична.


Но в деня в който отбелязваме рожденният ден на Апостола Левски всеки трябва да тегли чертата на житейската си равносметка и да отговори Защо живяхме, Господи? Защо мълчахме, когато се вършеха всички тези безобразия?


Най-голямата беда не са материалните ни несгоди, а това че се съгласихме да изтъргуваме свободата си срещу виртуална сигурност, ракия, салата, телевизор и виртуален протест в социарните мрежи.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5957 |15.07.2019 Илиян Василев: Няма дълбочина и стратегическо мислене в казуса Фолксваген . 6| 13587 |10.07.2019 Илиан Василев: Предстои катастрофа, очаквам Кошлуков да си подаде оставката . 1| 4512 |09.07.2019 Инж. Васил Василев: Държавата действа хаотично в проблема с африканската чума . 8| 5242 |05.07.2019 Ген. Васил Василев: Полицията има трески за дялане в случая с убитото дете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads