Реклама / Ads
14| 9423 |03.09.2017 НОВИНИ

Илиян Василев: Прокуратурата охранява корупцията

.
Илиян Василев
Целият шум около антикорупционния закон е всуе и е по-скоро мимикрия или димна завеса за укрепване и задълбочаване на корупцията. Основният проблем при битката с корупцията е анализът на въпроса - какво не работи сега в Системата и защото институциите, които са призвани да се борят не решават проблема. Това написа във Фейсбук Илиян Василев.
 

Всички, повтарям всички в страната знаят, че прокуратурата е тази, която охранява корупцията. Няма нито един казус на висш политик или бизнесмен, който да обвинен и наказан.

За това при диагностиката в миналия парламент се потърси решение първо през паралелна и относително независима от прокурара специална прокуратура. Цацаров възрази.
След това се потърси меко решение - засилен контрол върху Цацаров - парламент, включително път към потенциална смяна, ако не върши работа. Цацаров отново възрази.


Сега се мъчат как да представят формата за съдържание и създадат видимост на "голяма битка" по темата антикорупция - БСП също се включи със своите срещи, "смело" говорене  - на охраняващата корупционното си "ъгълче" Нинова. Да не говорим за Патриоти, ДПС и ГЕРБ.


Каквито и органи да измислят, който и да назначава шефа на анти-корупционния орган /това е фейк дебат - просто БСП иска да контролира процеса през президента/ няма истинско решение в рамките на този проекто закон, този парламент и това правителство и без да се пипа властта на главния прокурор. Това е изстрадана с годините неоспорима, дори "желязна" истина.


Всичко най-накрая опира до волята на главния прокурор.
А той ви предлага фейк вариант чрез обвинения балони срещу Ненчев, Трайков, Дянков и сие. Знае прекрасно, че нищо няма да стане - но печелят време и медиите на Пеевски създават ажиотаж около "принципните" политически разлики между БСП и ГЕРБ, между ДПС и ГЕРБ, между Пеевски и Борисов.


Както казах - скучни са ми - няма въображение, лоша драматургия, лоши изпълнители. Имат власт - до време. Правят все повече грешки.

 

Като виждате Борисов в екрана - мислите ли, че ако не са поръчковите социологически агенции - ще може да докаже, че народът му вярва.
Или Цацаров, че има влияние върху повече от 5 процента от хората - т.е. всяка масова проява на недоволство ще го измете въпреки всичките му законови гаранции за власт.
Или Пеевски - толкова е крехко основанието за неговата власт. За това и държи евакуационния изход отворен във всеки един момент.
Една седмица протести на 5 хиляди души и са пътници.

 

Искам да предупредя, че задкулисието, включително структурите на Кой? и на присъдружните му партии, организации, включително и управляващите и т.н. разбраха, че есента ще бъде гореща, с много протести. Тъй като трудно могат да овладеят справедливия гняв на хората, включително мимикрията в управлението, борбата с корупцията, престъпленията с промените в НПК /това беше атентат срещу демокрацията - на практика станахме прокурорска република/, горивата, КТБ-Дунарит и т.н. И са измислили вариант чрез медиите да разпространяват новини и организират фейк или контрапротести, още преди основните протести. Идеята е хората да се объркат, да се отнеме енергия и най-вече обезсърчат хората на принципа - "всички са маскари". Проверих доколкото можах - щом Бултаймс ме призовава?!.
Започнаха да ме заливат с призиви да подкрепя протести тези дни, на 11 и т.н.
Без ясен и разпознаваем организатор, без ясни послания, без прозрачност - не вярвайте. Искат да откраднат и опитомят гнева Ви, като насочат енергията Ви по фалшиви пътеки на протеста.

 

Ще познаете истинските протести, защото ще бъдат значими, по-големи и важни тези и най-вече по лицата на хората, които ще Ви призоват и ще бъдат с Вас по улиците и площадите. Както при пожарникарите - стремят се с малък пожар да предотвратят голям.
Това знаят, това прилагат.
Всуе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 13554 |31.08.2017 Илиян Василев: Този министър на икономиката спешно да си дава оставката! . 2| 5885 |23.08.2017 Под носа на прокуратурата: Престъпна група снима жени и момичета и ги качва в порносайт . 0| 4204 |22.08.2017 Върнаха на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца . 4| 5588 |21.08.2017 Генерал Васил Василев: Не сме готови за противодействие на терористи, да не дава Господ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads