Реклама / Ads
4| 4900 |03.11.2017 НОВИНИ

Илиян Василев: Захариева не трябва да отговаря на Захарова, не е на нивото й

.
Илиян Василев
Не се научиха да отговарят на съответното равнище - когато говорител на МИД говори някакви ”глупости”, това не е импровизация. Разчита на реакция. И за да не бъде свръхреакция, тя трябва да дойде от съответното ниво във Външно министерство, а НЕ от министъра. Това написа във Фейсбук бившият посланик в Русия Илиян Василев.
 
Така олекваме и влизаме в "капана". Не е лошо, че не знаят, проблемът е когато не слушат.

Надявала се, че е станало недоразумение!?!

Вероятно в нейните представи това е дипломатичен език. Не, не е. Дипломацията изисква реципричност на отговора и сравнима яркост, за да няма рецидив и да знаят следващия път, че ще получат заслужнето. Няма недоразумение, това е Говорител на МИД, тя не импровизира, тя оглася информационните опорни точки, които се готвят от редица експерти и се одобряват от по-високи равнища.

Като го е казала веднъж Захарова трябва ясно и твърдо да й се каже - Липсват ви цели глави в познанията по история, историческите факти не се създават в коридорите за интерпретация в МИД, а се изживяват и четат от архивите и истинската История. И да й припомнят признателността на еврейските общности към българската държава и общественост.

Дори в случая с Лавров и Захарова и сарказмът ще свърши работа, да я покани в България да намери ЕДИН евреин, които да споделя нейната версия. Четене трябва, но не само на опорки.

Елементарно е да се направи сравнение между годината на спасение на българските евреи - 1943 и годината на нахлуване /точно този израз/ на Червената армия и окупацията на България, както и само разправата със спасителите на евреите под диктовката на Червената армия. Проблемът е, че става в Народното събрание, което се занимава с някаква си говорителка, а не като становище на МВнР.

МВнР е институция, и не всичко трябва да се остава на министъра. Има си говорител, има си Дирекция Информация, има си мегдан за нота изобщо разнообразие от реакции.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5188 |03.11.2017 Проф. Иво Христов към министър Захариева: Как защитихте българите в Украйна? . 5| 5696 |27.10.2017 Илиян Василев: Борисов сигурно пак ще умилостивява Москва и ще плащаме рекет за ”Белене” . 15| 15434 |24.10.2017 Илиян Василев: След отказа на летците от полет де факто сме напуснали НАТО . 10| 11173 |23.10.2017 Илиян Василев: Борисов си мисли, че от него започва всеки успех в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads