Реклама / Ads
4| 5269 |09.12.2018 НОВИНИ

Илияна Йотова: Гаф на правителство е, че няма кой да каже защо не приемаме Пакта за миграцията

.
Илияна Йотова
Груба грешка и гаф на българското правителство е липсата на делегация, която да обясни мотивите България да не приема Пакта за миграцията. Има очаквания за предсрочни избори и в хората, това показват и социологическите данни. Има огромен вакуум в отношенията между институциите.
 

 Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНР.

 

Социологическите данни показват, че има очаквания за предсрочни избори и в хората. Смятам, че управляващата коалиция ще избере този момент, за да бъде в неин интерес, коментира Йотова, заявявайки, че това е виждането й познавайки нравите на българския политически живот. Според нея има огромен вакуум в отношенията между институциите.

 

Страните от ООН  се събират на 10 и 11 декември в мароканския град в Маракеш за подписване на Глобалния пакт за миграцията. Йотова окачестви като ,,груба грешка, гаф на българското правителство, че няма да изпрати солидна делегация в Маракеш, която да каже защо България на приема Пакта за миграцията."

 

„Пактът ще се приеме, но проблемът е, че това е слаб документ. Обаче има две неща, които са много важни - как да се управлява миграцията и реадмисията“, посочи още вицепрезидентът Йотова.

 

 „България няма никаква идея каква да бъде политиката ѝ към нашите сънародници навън. Нямаме отговор на въпроса искаме ли тези хора да се чувстват българи и ако да, то какво да правим за това'', коментира тя политиката към българите в чужбина.

 

Йотова съобщи, че нейният екип е подготвил концепция за българска институция от типа на Британски съвет и Институт „Сервантес“. 

Много харесвам всичко онова, което е в графата читалищна дейност, но в XXI век това вече не е достатъчно, допълни Йотова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6522 |08.12.2018 Проф. Герджиков: Правителството не ни уведоми, че болница „Лозенец“ ще бъде преструктурирана . 5| 4206 |07.12.2018 ”Галъп”: 70% подкрепят протестите, 44% искат край на правителството . 6| 6417 |05.12.2018 "Възраждане": До края на февруари правителството ще подаде оставката . 2| 4627 |28.11.2018 Две нови генералски длъжности в армията утвърди правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads