Реклама / Ads
0| 5843 |04.05.2013 НОВИНИ

Илияна Йотова: Коалиционно програмно правителство може да ни извади от пропастта

.
Повечето българи ще искат да забравят това, което се случи през последните четири години и затова смятам, че ГЕРБ е партия-архив, каза в студиото на TV7 Илияна Йотова.
 

Тя е убедена, че гласовете за БСП ще се увеличават до изборите. Положението в страната е много сложно, пропастта, в която сме всички ние е огромна, смята евродепутатката. От това положение може да ни извади едно коалиционно програмно правителство, ползващо се с повече подкрепа в парламента и обществото.Трябва политическите партии извън ГЕРБ да си подадат ръка, за да се спаси страната, но това ще стане ясно след седмица.

Единствено с Цветанов и Борисов не може да има нормален диалог, те дори и сега продължават натиска си върху българските граждани, твърди кандидат-депутатката от левицата.

“Предложихме една личност – Пламен Орешарски, чиито качества се признават от повечето политически сили”, каза още Йотова. Според нея, това не е партийна кандидатура, а експерт, доказал се в управлението.

Илияна Йотова твърди, че имат ясна програма какво ще се прави в икономиката. Тя смята, че трябва да се започне от помощ за малкия и среден бизнес, тъй като това е гръбнака на европейската и българската икономика.

В Пазарджишка област над 30 000 малки и средни фирми затвориха за последните четири години, твърди евродепутатката. Според нея добивът на дървесина в района е обсебен от няколко фирми, приближени до бившия земеделски министър Найденов и до Цветан Цветанов.

Йотова посочи, че 250 000 нови работни места са реално постижими, ако се подкрепи малкия и среден бизнес. Пари за тази цел ще дойдат от европейските фондове, ще трябва да се помисли и за специална данъчна политика за тези фирми и държавни субсидии.

Трябва да се осигурят нисколихвени кредити за бизнеса, смята социалистката, както и да се облекчи достъпът до европейските пари за бизнеса. Ако не се справим с повишаването за доходите в рамките на няколко месеца, ще стане страшно.

Има много критики към нас и това е нормално, каза още Йотова. Разговарям с привърженици на други партии, но когато говориш с аргументи, те слушат внимателно и могат да си променят мнението, смята тя. "Имаме способни и можещи хора, които могат да направят много за страната".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5309 |01.05.2013 Илияна Йотова: Лъжата е емблемата на ГЕРБ. Стига толкова ГЕРБ! Победа! . 0| 5720 |29.04.2013 Илияна Йотова констатира дискриминация в лечебните заведения за хора с психични увреждания . 11| 5173 |27.04.2013 Илияна Йотова: Законът за референдумите има нужда от промяна . 0| 5792 |26.04.2013 Илияна Йотова: Записите са илюстрация на това как се е управлявала държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads