Реклама / Ads
5| 5347 |10.01.2020 НОВИНИ

Илияна Йотова: Може да ни застигне още по-тежка криза от пернишката

.
Илияна Йотова
Не може на фона на всичко това няколко дни да се тръби, че някой иска да бутне правителството. Очевидно този някой е вътре в самото правителството. Трябва да се направи всичко възможно от държавата, за да се прекрати кризата, защото можем да бъдем застигнати от по-тежка криза – санитарно-здравна криза на 40 километра от столицата.
 

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването "Панорама" по БНТ.

 

"Какво става, ако тръгне епидемия от Перник? Трябва да има вода в болниците, в училищата, в детските в градини в Перник – това е задача номер едно сега. В Перник се бият за бутилки с вода – нещо, което сме виждали в страни от Третия свят.", каза още тя.

 

Големият въпрос е ще имат ли политическата воля да осветлят въпроса с управлението на водите. Защото след сушата да не дойдат наводненията. Нека да се вземат най-адекватните мерки, защото хората не вярват, че държавата мисли за тях, подчерта Йотова.

 

Търсенето на наказателна отговорност е задача на прокуратурата. Но едва ли вчерашният арест на министъра на околната среда и водите и днешната му оставка е адекватният отговор на водната криза в Перник, който очаквахме всички ние.

 

В проблема във фокус като във водно огледало се събират всички проблеми в държавата. Едва ли всичко това може да бъде премахнато с магическа пръчка с ареста или оставката на един министър. Ако е виновен, нека си понесе наказанието, но това няма да реши проблема. Смятате ли, че той е бил единственият човек, който е знаел какво се случва с язовир "Студена" и с всички язовири в страната? Има поне няколко нива под него, които би трябвало да са уведомени, заяви Йотова.

 

Тя коментира и словесните престрелки между премиера Борисов и президента Радев. Не е важно какви реплики си разменят министър-председател и президент. Това не трябва да интересува никой в страната, защото президентът настоява за разговор по съществените проблеми, за тези кризи, в които влизаме постоянно. От другата страна чуваме постоянно вие работите срщу нас, вие търсите конфликти. Не, не търсим конфликт, а казваме това, което чуваме при срещите си с хората, каза още Илияна Йотова, като добави, че двамата с президента Радев работят като екип.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7082 |10.01.2020 Георги Киряков: Може да се стигне до прекратяване на мандата на кабинета . 13| 5694 |08.01.2020 Веселин Марешки: Тръп може да види нашия премиер с Путин и Ердоган и да хвърли една бомба . 7| 4696 |06.01.2020 Политолог: На ГЕРБ им липсва реалистична преценка, това може да разклати властта . 31| 55968 |03.01.2020 Иран може да нападне САЩ до 48 часа, замесват и Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads