Реклама / Ads
0| 4353 |12.03.2016 НОВИНИ

Илияна Йотова: Новите пътища за бежанци са през България и Албания

.
Илияна Йотова
Колегите от ГЕРБ има повече информация за писмото на Борисов до Туск. Струва ми се, че това писмо е закъсняло, каза евродепутатът Илияна Йотова по НТВ.
 
Защо трябва да му се пише, след като имаше Съвет на вътрешните министри. Би трябвало тези условия на България да са поставени категорично. Но по-добре късно, отколкото никога. Защо е важно сега България да има такива претенции. Основната част от споразумението е реадмисията. Тази позиция на България трябваше да бъде заявена много по-рано. Цялото споразумение е изцяло обърнато към спасение на Шенген. И всички страни извън него са оставени да се оправят както може. А първо трябва да преминат през нас имигрантите. Визират се мерки само за Шенген и шенгенските граници. През миналата седмица имахме среща с Фронтекс.

Недвусмислено казаха, че не може да се спре Балканския път и бежанските потоци, ще потърсят други пътища. Двата нови пътища са през България и през Албания. Има нагласа в Европа да ни помогнат, но трябва да се свърши работа. На 21 март чакаме от ЕС да внесе промяната в Дъблин за това, че имигрантите трябва да останат в държавата в Европа, в която първо са влезли. Не искам да съм лош песимист, но едва ли ще получим покана за членство в Шенген, докато не мине референдума в Англия. Не може да се отнасяме : „Един сириец срещу един сириец“. Това не е стока. Ако сте продали всичко в Сирия и бягате от войната, купувате всичко и стигате до Гърция. Там ви посрещат едни власти, които ви връщат в Турция, за да се запишете в списък. Това е за сметка на бюджета на Европа. Европа можеше да се намеси в конфликта и да не се стигне до сегашното положение.

Депутатът от ГЕРБ Валентни Радев се включи в разговора: България е с право да има искания, за да не се отвори друг път. Освен към границата с Гърция, трябва да се съсредоточим и към нашата граница. България за сега се справя много добре. Ние много внимаваме с Турция. Ами ако 100 000 бежанци тръгнат към нас?! Никакви нови огради между България и Гърция няма да строим. Това е ЕС и ние сме единни. Трябва много внимателна дипломация. Ще пуснем всички камери по границата, но откъде да вземем пари? Нашият глас в Европа трябва да е по-силен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4317 |08.03.2016 Миков: Новите проекти вляво обслужват дясното . 29| 5132 |04.03.2016 Бойко Борисов: Чакаме новите източници на газ . 5| 4410 |02.03.2016 СУ вдига таксите на новите студенти . 5| 4457 |02.03.2016 Медици скочиха срещу новите правила за предписване на лекарства
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads