Реклама / Ads
1| 4647 |28.10.2020 НОВИНИ

Д-р Илонка Маева смени Данчо Пенчев в столичното РЗИ

.
Данчо Пенчев
Д-р Илонка Маева е новият директор на столичната Регионална здравна инспекция, съобщава здравното министерство. Тя заема поста, след като досегашният директор на СРЗИ д-р Данчо Пенчев подаде оставка в понеделник след проведен разговор със здравния министър Костадин Ангелов.
 

Новият директор на СРЗИ е завършил Медицински университет в София, специалност "Медицина", има магистратура "Здравен мениджмънт и обществено здраве", и е с призната специалност "Епидемиология на заразните болести".

 

Директорът на столичната Регионална здравна инспекция Данчо Пенчев подаде оставка в понеделник. "Информираме Ви, че в проведен днес разговор между министъра на здравеопазването и директора на Столичната регионална здравна инспекция, д-р Данчо Пенчев е подал оставка. Министърът на здравеопазването приема оставката", съобщиха от РЗИ-София.

 

Засега не са ясни мотивите за предсрочното оттегляне на Пенчев. Последните му изяви бяха свързани с карантинирането президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Столичната РЗИ беше обвинена в прилагането на двойни стандарти спрямо обикновените граждани и хора, заемащи висши държавни постове. Причината е, че не е ясно на базата на кои нормативни текстове бе прекратена карантината на Борисов и Радев.

 

В изявлението си от днес, в което хвърля вината върху президента за оставката на д-р Данчо Пенчев, Борисов удобно пропуска, че и на него му беше отменена карантината. В петък премиерът обяви, че се самоизолира заради контакт със заразения зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков. Ден след свалянето на карантината заради два отрицателни теста, Борисов обаче обяви, че третият му PCR тест е положителен и подаде към РЗИ контактните си лица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4689 |25.10.2020 Бизнесмени искат правила за затваряне на ресторанти и хотели . 9| 8098 |23.10.2020 Илиян Василев: ”Лекари” бизнесмени превръщат бедата и корупцията в лично богатство . 43| 8734 |06.09.2020 Цвета Караянчева за Марешки: Една концесия няма да смени разбирането на Марешки . 48| 21886 |06.09.2020 Политолози смениха позицията. Напомнят на Борисов да хвърли оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads