Реклама / Ads
1| 4296 |30.06.2019 НОВИНИ

Има задържани за пререкания с полицията на протест във Владая

.
Протестът до Владая Източник: БГНЕС
Двама души бяха задържани заради пререкания с полицията по време на протеста във Владая срещу отмяната на реверсивното движение по главен път Е-79.
 

Задържаните мъже са отведени за разпит от полицията, съобщава БНТ. Протестът продължава до 18 ч., като протестиращите пускат движението на етапи.

 

Протестиращите са от селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница, а главната причина за недоволството им стана намерението на Агенция „Пътна инфраструктура“ да спре реверсивното движение, което всяка сутрин се извършва чрез поставяне на конуси, осигуряващи две ленти за движение в посока столицата, информира БГНЕС.

 

Недоволните жители пресичаха многократно една от пешеходните пътеки в пътния участък, което спираше движението на моменти и предизвика натрупването на дълги колони от автомобили и в двете посоки. През определени интервали от време те все пак пропускаха част от автомобилите.

 

Подкрепа към протеста им изразиха и жители на градовете Перник, Радомир, Кюстендил Дупница и дори Благоевград. Въпреки уверението от АПИ, че ръчното реверсивно управление на трафика през пътя Княжево – Владая все пак ще бъде осигурявано в натоварените три, демонстрациите ще продължат.

 

„Обещания от АПИ не за първи път чуваме. Това, че за пореден път сме чули такова обещание, в никакъв случай не ни успокоява, защото все пак трета година се борим с този въпрос. Целият този ремонт през 2017 и 2018 г. беше с цел да се реализира това реверсивно движение. В момента се извършва ръчно, само в една част, но и него искаха да спрат“, коментира инж. Васил Николов, председател на инициативния комитет.

 

Протестиращите настояват АПИ до месец октомври да въведе постоянна реверсивна организация на движението в пиковите часове, регулирана и контролирана от светофарни уредби и подходяща пътна маркировка. „Обещали са я още от времето на министър Нанков, а след това и от Петя Аврамова бе препотвърдена, но все още не е реализирана“, припомни инж. Николов.

 

Недоволните граждани имат и второ искане – отваряне на северния изход на с. Драгичево в посока София.

 

„В момента хората, за да стигнат до София, обикалят 8 километра и отново влизат в тапата. Ние искаме да се намери вариант. Ако не може да има светофар, трябва да се намери друг вариант, но не може селото да бъде в такава ситуация“, категоричен е той.

Жителите на петте села алармират и за проблеми с отводняването на този пътен участък и настояват за неговото осветяване.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3885 |28.06.2019 Четирима от задържаните за лихварство в Лясковец са с обвинения . 0| 3987 |27.06.2019 Петима задържани за лихварство в Лясковец . 1| 3832 |24.06.2019 Близо 30 задържани при спецакция срещу група за трафик на мигранти . 0| 3892 |24.06.2019 Полицията е мобилизирана след масовия ромски бой в Розино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads