Реклама / Ads
3| 6724 |21.03.2008 НОВИНИ

Имало ли е „къртица" на дупнишки босове в МВР, питат депутати

.
Как е попаднал Ивайло Проданов във висшите етажи на МВР и знаел ли е министър Румен Петков за връзките му с Пламен Галев и Ангел Христов от Дупница. Двамата са известни като феодалите на града и са наричани „братя" Галеви.
 
Този въпрос е зададен от депутати в Комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента още преди две седмици. Отовор обаче нямало, съобщиха за Frognews.bg членове на въпросната комисия. Един единствен път министърът казал само, че в МВР работят по Галеви и толкоз.

Питането не било случайно. Въпросният Ивайло Проданов е работил в кабинета на ген. Илия Илиев по времето, когато е бил главен секретар на МВР. Там обаче той се подвизавал и по времето на Бойко Борисов. При идването на Румен Петков в министерството не само не бил махнат, но присъствал на важни съвещания, на които се обсъждали секретни разработки, споменавани били хора на прикритие, агенти и пр. Неведнъж шефове на служби питали като какъв Проданов присъства, записва и дори задава уточняващи въпроси. Мотивът им бил, че и на постовите пред входа на министерството било известно, че той е доверено лице на Галев и Христов, срещу които имало много сигнали за закононарушения и протичали по редица разработки. Според депутати самият министър също бил в тесни, дори приятелски връзки с босовете от Дупница. Оттам се правела и пряката връзка с назначенията и шеметните кариери на арестувания антимафиот-мафиот Иван Иванов /Иван Рилски-корумпето/ и неговия шеф в ГДБОП Кирил Георгиев. Двамата се издигнали с протекциите на Галев и Христов, с които се знаят и работят от години. Това го знае всяко хлапе, шегуват се полицаи, които се учудват, че медиите чак сега са „видяли" тези връзки. И Бай Пешо Лудия в Дупница ще ви обясни за какво става дума, какви коли с какви хора и каква охрана идват в града често-често, забавляват се униформени.

Хора от „Позитано" 20 пък твърдят, че сегашната акция срещу министър Румен Петков и главен секретар Валентин Петров, е планирана и реализирана с помощта на безнесмени от Северо-източна България. Като война на партийни лобита, определят те случващото се в МВР, а Иванов като „бушон", предпазващ шефовете нагоре. Разказват и много пикантни истории, свързани с празнични софри в Дупница с участието на министри и зам.-министри, при една от които имало дори пострадал физически държавник в областта на окото. Frognews.bg обаче не вярва на подобни слухове, защото не допуска, че висши партийни функционери и държавни ръководители могат да паднат толкова ниско. Те работят за благото на обществото и така стават прицел на злостни кампании.

Освен това последната акция на ГДБОП по залавяне на наркотици и фалшива валута до баня „Мадара" в столицата показва недвусмислено, че в МВР си вършат работата, въпреки скандалите и внушенията, че ведомството е корумпирано. Ударът показва перфектна организация и воля за противопоставяне на градската престъпност.

В същото време в. „Експрес" пише, че Иван Иванов бил протеже на Румен Петков. Пише също, че прокурорът Илиян Георгиев казал, че е внесъл искане за постоянна мярка „задържане под стража" за Иван Иванов с прякор Рилски, но дежурния съдия отрекъл това твърдение. Деловодителката пък си тръгнала, защото и изтекло работното време. Заключението на юристи е, че в такъв случай, след изтичане на 72-часовия срок в ареста, Иванов ще се прибере по живо - по здраво в къщи.

Кирил Георгиев, шеф на Иванов заяви, че е силно смутен от случващото се. Той обаче нямал пръст в назначаването на Иванов, когото познавал преди само по лице, защото това било работа на ръководството на МВР. Георгиев трасира три етапа, по които се развива един скандал: говорене, разследване и решение на съда. Сега сме се намирали във фазата „говорене". В същото време той съобщи, че двама служители са били наказани за „формални нарушения" по случая „Куйович". Ето на това ние казваме достоен отговор на клеветите, радваха се случайни минувачи край бариерата на сградата на ГДБОП на бул. „Черни връх" в столицата. Те поздравяваха с втория мартенски сняг полицая в караулката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4881 |21.03.2008 Вальо Топлото не може да говори, вадили му зъб . 8| 5356 |21.03.2008 Посланик Вучетич напуска България; прогнозира "последствия" . 1| 4813 |21.03.2008 Изборът за Косово: буре с барут или стабилност . 1| 4870 |21.03.2008 Як наркоекшън в центъра на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads