Реклама / Ads
44| 8586 |16.04.2009 НОВИНИ

Имало и унгарски компромат срещу Борисов

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Компроматната война срещу Бойко Борисов тепърва ще се разгаря. В епизод-2 политическата конкуренция била подготвила разобличаващи материали за т.нар. „унгарски период” на лидера на ГЕРБ.
 
Соцправителството в Будапеща още преди време било помолено да съдейства за изваждане на данни за пореден компромат. Този път става дума за мълвата, че Борисов е имал някакво отношение към трафик на крадени автомобили в средата на 90-те години на м.в. Дори бил привикван от унгарската полиция да дава показания. Дали това е вярно, не е ясно, но със сигурност клюката ще бъде реновирана и засилена в публичното пространство.

Събирането на този и други компромати е започнало още миналото лято. Това сподели пред Frognews.bg член на парламентарната група на левицата, известен с информираността си по въпросите на сигурността и задкулисните интриги. В някои служби дори имало записи на телефонни разговори, в които ставало дума за унгарската одисея на столичния кмет.

Още по-назад в най-новата ни история щели да бръкнат противниците на Борисов, за да припомнят връзките му с хора от силовите групировки и сенчестия бизнес. Говори се дори за уговорка на хора от властта с добре облечени бизнесмени. Баровците трябвало да дадат компрометираща информация за кмета, срещу което няма да бъдат нищени някои любопитни техни сделки.

Нека Борисов отговори на обществото дали тези неща са верни или не. Не е добре за политик, който се стреми към властта, да има толкова много съмнения по отношение на биографията му, смятат експерти от управляващата коалиция. Те са направили профил на Борисов и атакуват уязвимите му места.

В предизборната война срещу ГЕРБ бе вкаран и скандал за драмите в семейството на приближения до Борисов депутат Лъчезар Иванов. Повод бе писмото на 19-годишната му дъщеря до американската посланичка в София, в което тя пише за упражнено спрямо нея насилие от страна на баща й.

Разгаря се и дебата около изцепката на бившата сръбска барета и считан за балкански наркобарон Сретен Йосич. Той обяви, че като главен секретар на МВР Борисов му помагал. Много добре работел и с бизнесмена Николай Гигов, собственик на ФК „Локомотив” – София. Всичко това бе отречено, но темата не стихва, а се развива.

„Станишев и Доган прекрачиха прага на политиката и чрез партиите си се опитват да ме атакуват лично”, заяви пред журналисти вчера столичният кмет. Това стана след като Борисов научи, че мнозинството в Парламента сформирало специална анкетна комисия да разследва „случая Сретен Йосич”. Борисов нарече акта „срам за Станишев и Доган, срам за институцията, наречена парламент”.



”Бих казал на Станишев и Доган, че в момента те си играят с моя живот. Станишев и Доган прекрачиха границата на политиката и чрез партиите си се опитват да ме атакуват лично. Това е пряк опит да се посегне на живота ми. Ще ги преследвам и двамата до край след този случай. Ще ги преследвам до затвора. За човек, който сме задържали и екстрадирали от страната при добре планирана акция, който сега ни обвинява, за да се прикрие, те създават комисия. Отзвукът от всички служби при провеждането на акцията беше, че тя е брилянтна...
Някъде в чужбина някой се опитва да се оправдае с моето име, а те правят анкетна комисия. Защо не създадоха анкетна комисия за замените на гори и за строителството на НАПИ, а създават анкетна комисия за Сретен Йосич - човека, за който Холандия изпрати военен самолет, а по-късно и Сърбия поиска екстрадирането му.
Това не е лична атака, а пряк опит да се посегне върху живота ми. В единия случай това може да означава човек да бъде насочен към този, който конкретно го е задържал, а в другия - с тези действия да се оправдаят други действия, които биха довели до посегателство върху живота ми”, заяви Борисов.

Компромати се събирали също за лидера на РЗС Яне Янев, както и за хора от СДС и ДСБ. Засега при последните успявала тактиката да се всява разкол и да се атакува дясната формация чрез съда. Изглежда много ги е страх някои хора от управлението, за да прибягват до такива груби действия, коментира син парламентарист.

НДСВ също били на мушката, но се изчаквало да се види дали "жълтите" ще настъпят с нещо сегашните си партньори във властта. Изобличаващите материали за царската партия са толкова много, че е по-добре да си траят, твърдят червени стратези.

Коментар: Ударите под пояса в предизборна ситуация не са български патент. Борисов би трябвало да е подготвен за тях. Може да ги подминава високомерно или да отвръща на ударите. Въпрос на стратегия. Например: защо се прави комисия заради Йосич, а заявлението на офицер от МВР преди година, че висши ръководители във ведомството са свързани с Куйович и производството на синтетична дрога, останава без последствие. Къде е комисията, която да извади причините шеф на следствието да обвини ключов министър в неща, които се оказаха неверни, но той да продължава да е следовател. Министърът пък си отиде без никакви обяснения. Има доста примери в тази посока. Не се бъркаме на пиарите и съветниците на ГЕРБ, но сме чували, че да си в клинч е доста кофти.
Иначе за медиите екшънът е добре дошъл. Очаква се следващ епизод. Сигурно има вече залагания за темите: югоембарго, купуване на банки без пари, контрабанден трафик, митници... Доста мръсотия се задава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5025 |15.04.2009 Депутати скачат срещу ветото на Първанов . 2| 5920 |14.04.2009 ВКС отложи делото срещу групата на Куйович . 18| 5400 |13.04.2009 Б. Борисов: Представете си кофи за боклук, пълни с пачки на БСП и ДПС . 12| 5477 |13.04.2009 Борисов срещу Станишев във Варна; М. Димитров в Пловдив и Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads