Реклама / Ads
17| 13812 |27.01.2017 НОВИНИ

Инджова за Герджиков: Имам усещане за дядо и внуче, всичко е спектакъл

.
Бившият премиер Ренета Инджова
Преди време имахме усещане за жена, после за майка, за бащицата, който ни напуска. Сега имам усещане за дядо и внуче. Това каза бившият премиер на България Ренета Инджова по БТВ по повод новото служебно правителство и хвалебствията за него.
 

 По „дядо и внуче“ ще разберете как е конструирано това сборно правителство . До този момент само церемонии текат и  нищо по съдържание, което има да прави правителството. Служебният кабинет, който трябва да ни вади от кризи, напълно се дискредитира. Възприема се като приемственост! За него няма извънредна ситуация. Служебният кабинет се бори за коригиране  на пораженията, а не за приемственост!

 

Има ли някой да ви изглежда, че си тръгва?  Нямате ли чувството, че всичко е добре организиран спектакъл. Никой не си тръгва. Тези доволни политици да не би да бъдат зърнати от Тръмп  и Путин. Няма да им се зарадват, когато ги вядат колко са доволни. У нас имаме свойството , едва когато спуснат завесата, да казваме какво е станало. Българският народ не можа да разбира какво се случва. Страната ни е пред непредвидими обстоятелства , които идват отвън. Но ще  реагира на тях по живковски , да се сведе, да се снижи.  Да премине бурята и отново ще възкръснат тези, които над 70 години гледаме, уточни тя.

 

На въпроса каво е направила  в първия си ден на премиер, Инджова  си спомни: На днешният представителен ден парламентът беше затворен, на депутатите  им бяха взети колите,  оръжията, парите.  Не можеха да напускат пределите на страната. Всички почивни станции  бяха запечатани. Върху всички извън бюджетни  сметки беше сложена ръка.  Несравними са нещата. Онзи  ден дойде доклад от ЕК за състоянието на правната ни система. Казват ни: За 10 години няма нищо, има  6 критерий  да се изпълнят, което е непостижимо. В момента ние нямаме не пътна инфраструктура, а правна инфраструктура.

 

Тя съществува във вида, в  който е унаследена от  28 години. И дори за казват, че ще се хвърлят на работа, се чудя кой ще бъде унижен повече.  Дали е  ЕС , който ще трябва  да присъства в България и  най-корумпираната  държава в Европа да определя дневния ред. Или ще стане ясно, че една такава държава не може да бъде домакин, защото има конфликт на интереси. Как една страна като нашата, която има да създава правова инфраструктура,  ще трябва да задава дневният ред на Европа?!

 

Според Ренета Инджова  назначаваното  на Огнян Герджиков и коментарите за него приличат на  конкурс  в Холивуд за човек с много таланти. Отиваме на избори без каквато и да е идея за дела. Ние сме си в изолация, за да си продължим рахатлъка. Нищо друго няма смисъл, когато живеем по схемата: Ден да мине, друг да дойде, заключи тя. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4264 |24.01.2017 Огнян Герджиков: Не беше никак леко да приема тази тежест . 2| 5286 |18.01.2017 Свиленски: Имаме ли БДЖ? . 2| 8120 |15.01.2017 Стефан Цанев: Имам причини да бъда респектиран от ДС . 4| 7563 |09.01.2017 Герджиков: Имах разговор с ген. Радев за служебен премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads