Реклама / Ads
0| 5233 |16.07.2011 НОВИНИ

Инфантилен мъж от парка подозиран за убиец

.
След жестокото убийство на Яна паника е сковала иначе безстрашните мъже и жени, принудени да живеят на открито.
 

“Як мъж на средна възраст с кръгло лице, инфантилен на вид, но с поглед на садист от месеци живее в Борисовата градина.” Това съобщи на в. “24 часа” жена, която нощува в този парк и подозира, че човекът може да има нещо общо с убийството на Яна Кръстева. След жестокото убийство на Яна паника е сковала иначе безстрашните мъже и жени, принудени да живеят на открито. Гражданката, чието име не разкриваме, заяви, че подозрителният мъж от месеци живее в Борисовата градина, но в последната седмица изчезнал. Тя го засякла преди ден отново, но в Докторската градинка. "И преди това изглеждаше опасен, но сега погледът му е безумен. Мине ли покрай него дете, става още по-страшен", обясни тя. "Не знам дали с нещо е нарушил закона, но е добре да бъде проверен", каза жената.

Тя уточни, че мъжът ходел постоянно с черна раница на гърба си и зелени панталони с дължина 7/8. Често компания му правела по-възрастна от него жена. Настоящият приятел и няколко бивши гаджета на удушената в Борисовата градина млада жена са сред заподозрените за убийството й. Столичната полиция вече проверява алибито им за нощта срещу миналата събота, когато е била умъртвена 28-годишната Яна Кръстева.

Младата жена бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина в неделя. Според полицията нищо от вещите й не липсвало, а в момента се проверявали последните разговори, които е провела по телефона си. Все още основната версия на криминалисти е, че убиецът на Яна е неин познат. Въпреки това през последните дни във фейсбук и някои медии се създала истинска истерия за клошар убиец, бродещ из Борисовата градина, подчертаха от СДВР.

"Твърденията, че опасен сексуален маниак дебне в парка, са пълна измислица, която само създава излишно напрежение и пречи на разследването ни", заяви вчера зам.-шефът на Столичната полиция Ивайло Спиридонов. Той призова над 500-те посетители на Борисовата градина и заведението, известно като “Маймунарника”, в петък вечерта да се обадят в полицията, за да кажат дали не са видели нещо, което може да е свързано с престъплението. "Всички, които са били там, могат да се обадят на телефони 982-05-16, 166 и 112, това много ще ни помогне", призова Спиридонов. Повече от 20 приятели и познати на Кръстева вече били тествани на детектор на лъжата, като за момента нямало конкретен заподозрян и се работело по всички версии и мотиви, обясниха от СДВР.

Днес стана ясно още, че в кръвта на Яна е имало 2 промила алкохол според съдебномедицинската експертиза
. От СДВР обявиха още, че от началото на 2011 г. в Борисовата градина е имало само два грабежа, които са разкрити, а единственото друго убийство в парка е през 2008. Тогава бе убит и ограбен младеж, а авторите на престъплението бяха арестувани. Единственият случай на хулиганство в района бил с нашарения Паметник на Съветската армия. За двойно повече полицаи, които да патрулират в Борисовата градина, се разбраха кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на СДВР гл. комисар Валери Йорданов.

През деня в парка ще пазят два екипа на общинска полиция и конни полицаи. През нощта за реда ще следят два екипа от СДВР. Общината ще осигури средства за поставяне на видеонаблюдение по централната алея на парка и ще възстанови осветлението. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5144 |15.07.2011 Наемници атакуват гребната база край Пловдив . 2| 5553 |15.07.2011 Автобус горя като факла на "Хемус" . 29| 5055 |15.07.2011 Разследват съветник на Първанов за шпионаж в полза на САЩ . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads