Реклама / Ads
13| 8014 |12.09.2019 НОВИНИ

Информатори на полицията са сред агресорите на протеста на БОЕЦ

.
Източник: БГНЕС
Информатори на полицията са забелязани в агресивната агитка, която бе изпратена да компрометира протеста на ГД БОЕЦ пред съдебната палата срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Те бяха разпознати от фенове на футбола, които не принадлежат към агресивните запалянковци.
 

Според източниците на Фрог, мъжете в черно са основно от най-агресивната футболна агитка на Левски - "София Запад".

 

От ямболско пък бяха докарани множество роми. Интересно е, че част от яките мъже присъстваха и на протеста в понеделник, организиран от „Правосъдие за всеки“.

Най-любопитна беше ситуацията около поносимостта на двете агитки – тази на футболните фенове и другата на ромите. Първите видимо не можеха да понасят вторите, но очевидно им бе наредено да са в един блок, за да изглеждат като по-голяма сила срещу нормалните, протестиращи хора. Търпимостта на запалянковците обаче не трая дълго и те се отделиха от ромската маса.

 

В 17:30 часа , като по команда, всички, които пробваха да нагнетят напрежение на протеста се изтеглиха. Не е ясно дали окончателно или за да се подкрепят и пак да се върнат.


Пред съдебната палата множеството от хора нараства. Голяма част от тях са разбрали за ексцесиите по-рано днес и възмутени са дошли да се включат в отпора срещу изпратените батки и техните ромски „сподвижници“.

 

От БОЕЦ са категорични, че нищо няма да ги спре да продължат с исканията си, които са за оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев за поста на главен прокурор и за оставка на правителството.

 

Полицията в цялата ситуация се държа твърде странно, тъй като не пожела да се намеси в нито един момент от словесните сблъсъци, които бяха на крачка от физическа саморазправа. За сравнение при протеста на майките на деца с увреждания беше изпратен цял кордон тежко въоръжени мъже, които да отделят жените и децата им от управляващите в Народното събрание.

 

Екипът ни разбра, че всички мутроподобни мъже се подчиняват на указанията на едър мъж, също в черно, когото всички наричат Иван.

 

Вижте какво се случи по-рано днес на протеста, снимки и видео ТУК и ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4077 |01.09.2019 Полицията в Хонконг използва прекомерна сила срещу демонстранти . 4| 11632 |07.08.2019 Миролюба Бенатова захапа полицията за „бизнеса с орехи” . 3| 4497 |27.07.2019 Полицията в Москва задържа над 300 души на протест срещу властта . 3| 5112 |16.07.2019 Русенци пропищяха от проституцията в града, за полицията и общината проблем няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads