Реклама / Ads
10| 5798 |01.07.2011 НОВИНИ

Иновация: На три месеца депутат ще си пренасочва парите към различни партии

.
Камен Петков
Тази ротация на пари депутатът К. Петков въвеждал заради приказките, и скандалите. Сините му правели намеци за присъединяване към тях. Напусналите Атака избягали, за да защити сумите на данъкоплатците, които се използвали за други цели.
 

30-ти беше последен срок за разпределение на субсидиите, аз и още двама мои колеги пуснахме молби в МФ и ще стане ясно, че ние никъде не сме пренасочвали нашите субсидии, защото не сме декларирали принадлежност към друга партия, обяви по ТВ 7 ексдепутатът от ПП Атака В. Николов. В момента, в който си извадя документа, лично ще заведа дела срещу г-н Сидеров, защото той мина всякакви граници, зарече се той.

Субсидиите не са лични спестявания на Сидеров, ние също сме допринесли за гласовете, лично аз съм се явявал като мажоритарен кандидат, добави Николов. Той обаче щял да се замисли занапред дали да не ги пренасочи заради отношението към него. Тези субсидии се дават за разходване за политически нужди. Атака не е давала пари, всички избори сме правили с лични средства, едва преди година започнаха да се плащат клубове и някакви мижави заплати на общински координатори, разказа той. Аз напуснах Атака по други причини, не заради субсидии, продължи Николов.

Позицията си аз заявих още в деня на напускането - ще гласувам по съвест, заключи Николов.

Моят случай не се различава кой знае колко много, напуснах Атака, виждайки, че парите там се харчат за съвсем други нужди. Отивайки на една сбирка, бях втрещен, че се плаща само наем на клуба, а всички останали разходи се плащат от джоба на хората. След куп подвеждания и лъжи, напуснах. Аз съм единственият, за когото БСП излезе да каже къде съм. Не му прави чест на М. Миков, че го направи пръв, исках аз да го направя, каза по темата депутатът Камен Петков.

Детутатът не върви след парите, а парите след него - напускайки Атака, казусът беше - да оставя ли парите на Волен, ли да не ги оставям. Реших да ги пренасоча. Но заради скандалите, реших да въведа иновация - на всеки три месеца ще ги пренасочвам към различни партии, без ДПС и Атака, каза Петков. Той избрал БСП, защото вярвал, че там има дисциплина. Но гласувал както намери за добре; на вота бил "въздържал се". Петков разказа, че един от сините депутати в личен разговор му отправял намеци за евентуално присъединяване към коалицията.

Вие депутатите, вървите като едни охлювчета с черупка от 50 000 лв из парламента, вметна водещият Бареков.

Да се каже кои са собствениците на 5-те офшорки на Сейшелските острови, попита Николов и каза, че в момента се правело разследване и можело да излезе, че и другият собственик бил роднина на семейство Сидерови. Тази най-голяма политическа корупция в историята на България трябва да се разнищи, поиска той. Органът, който взима решения при нас, беше В. Сидеров.

От момента, в който постъпи първият транш от парите от субсидията, приключи чистата националистическа кауза на Атака, обощи К. Петков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 6981 |30.06.2011 Депутати: Правите ни маскари, навързани като свински черва! . 18| 6919 |29.06.2011 Депутати си подават реплики за "тоалетна хартия", "рекет" и "лов на вещици" . 14| 5397 |16.06.2011 Депутати се сръфаха на тема кюфтета . 6| 5285 |09.06.2011 Депутатите се трудиха днес 1 учебен час

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads