Реклама / Ads
4| 5009 |05.10.2018 НОВИНИ

Институциите се задвижват по сигнала на БОЕЦ срещу шефа на КПКОНПИ Пламен Георгев

.
Пламен Георгиев обяви, че е направил проверка на Делян Пеевски само по материали предоставени му от Прукуратурата.
Институциите се задвижват по сигнала на ГД ”БОЕЦ” срещу шефа на КПКОМПИ Пламен Георгев. Гражданското движение алармира ведомствата с искане да бъде отстранен Георигиев заради фиктивната проверка на депутата от ДПС Делян Пеевски.
 

БОЕЦ поискаха отстраняването на Пламен Георгиев заради направеното от него признание, че проверката срещу Пеевски по сигнала на гражданското движение до КПКОНПИ от 23.01.2018г. не е извършена по същество, не са проверявани банкови сметки, имущество и активи, а само документи представени от прокуратурата, която е подчинена изцяло на Делян Пеевски.

 

Първа реакция е била тази на президента  Румен Радев. От "Дондуков" 2 са отговорили, че са сезирали по компетентност главния прокурор Сотир Цацаров.  В същото време от Народното събрание са уведомил БОЕЦ, за това, че сигналът им е прехвърлен за разглеждане в Парламентарната комисия за борба с корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика.

 

Ето какво написаха БОЕЦ в социалните мрежи:

Не е шега, истина е!
Президента сезира Цацаров по сигнала на БОЕЦ срещу Пламен Георгиев от КПКОНПИ!
Днес от администрацията на президента ни информираха, че преписката по нашият сигнал е изпратена на главният прокурор Сотир Цацаров „по компетентност“. В сигнала ни до КПКОНПИ , БОЕЦ изразяваме и съмения за неправомерни действия на прокуратурата с цел прикриване на извършени от Пеевски престъпления, като посочваме конкретно прокурор Б. Бецова и апелативният прокурор Стоев. Сега президента е сезирал прокуратурата да проверява КПКОНПИ, които трябва да проверяват прокуратурата. Омагьосаният кръг се затваря. А Пеевски продължава да дебелее…


За съжаление отново не чухме от президента нито дума, не видяхме някакво реално действие, или категорична позиция. И тук не става дума толкова за Пеевски, колкото за КПКОНПИ, които бяха широко прокламирани и представяни за орган, който ще се бори с корупцията по високите етажи на властта. Жалко. БОЕЦ очакваме „Питащият“, както наричаме президента да се превърне в „Отговарящият“ и „Действащият“. Ако му стигне куража, разбира се и ако се еманципира от тези, които го „реализираха“. Гражданите нямаме нужда някой да задава въпроси, които ние задаваме от години. Нямаме нужда и от пощенски раздавач и куриер, който да препредава сигналите ни. Дали президента е част от политическото статукво и дали е искрен в заявките си за разбиване на това статукво ще стане ясно не от празнословни декларации, или коремни преси, а от реални действия. До сега такива не сме видяли. Да видим.

БОЕЦ, Фейсбук

 

Вижте и какво пише в отговора на Народното събрание.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3746 |28.09.2018 Напрежение между институциите има, но не е война, смята Томислав Дончев . 3| 4024 |28.09.2018 10 години от създаването на тел. 112: 44 млн. сигнала, едва 16 млн. са реални . 1| 3830 |24.09.2018 Институциите ни са с незащитени сайтове . 0| 3569 |13.09.2018 Стойнев: Лоша комуникация между институциите е причина за негласуването на оставките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads