Реклама / Ads
18| 5228 |19.02.2010 НОВИНИ

В интернет поведоха бунт срещу депутата-лобист Емил Димитров

.
Бунт в интеренет против либералната политика на ГЕРБ към пушачите подхвана от днес национален форум “Да бъдем европейци”. От гражданската организация са разпространили Петиция, в която настояват законът за здравето да остане непроменен. Повод за острата им реакция стана предложението на народните представители от ГЕРБ да бъде либерализирано тютюнопушенето на обществени места.
 

Участниците в  Национален форум са организирали подписка в интернет, на адрес https://bgpetition.com/bez-tsigaren-dim/index.html. Те искат още отстраняването на депутата от парламентарната група на ГЕРБ Емил Димитров. Според тях той е инициарал събирането на подписи в подкрепа на проект за промени на закона за здравето и либерализиране на пушенето на обществени места.

За същата кауза сред депутатите от БСП от месеци броди и събира последователи и Корнелия Нинова - бивш заместник-управител на Булгартабак, се казва още в протестното писмо.
.
От сдружението са категорични, че Емил Димитров е успешен бизнесмен и неслучайно е собственик и управител на най-голямата дистрибуторска компания в цигарения бизнес - "Симеон 2". Преди време точно той стана известен и със заменките на гори и с искането тези земи да могат да се използват за строежи. Същият депутат се оказа и купувач на откраднатия от кметството в София имот от 14 декара от Петър Драшков, брат на началника от ДАНС Иван Драшков. Така реално депутат за втори път се превръща в лобист на собствения си бизнес и влиза в тежък конфликт на интереси.

Затова призивът на недоволните в интернет е лобистът да напусне парламента и политиката, и да се върне към управлението на собствените си фирми. Или поне да бъде отстранен от парламентарната група на ГЕРБ, настояват още те.

Припомняме, че вчера парламентарната група на ГЕРБ предложи по-либерален режим при забраната за тютюнопушене на обществени места.

Вносителите на законопроекта аргументираха предложението си с довода, че в условия на криза не може да се ограничи тютюнопушенето на обществени места, тъй като това би било пагубно за бизнеса.

Според депутатите от ГЕРБ, ако остане старият вариант на закона за цялостна забрана, ще стане така, че ще има закон, който няма да се спазва, тъй като реално не са изработени механизми как да се контролира.

От ГЕРБ смятат, че към цялостна забрана на тютюнопушенето у нас може да се пристъпи едва след 4-5 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4437 |15.02.2010 ГЕРБ замаскирали с думи следенето в Интернет . 3| 7299 |15.02.2010 Принудили Жоро Главата да свидетелства срещу Маргина . 16| 7179 |11.02.2010 Борисов доволен от акцията срещу Алексей Петров . 13| 4572 |10.02.2010 РЗС скочи срещу МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads