Реклама / Ads
19| 19347 |28.05.2020 АКТУАЛНО

Интерпол: МВР не иска да публикуваме червена бюлетина за Божков

.
Васил Божков
Министерството на вътрешните работи е поискало от международната организация Интерпол да не публикува на сайта червената бюлетина, с която се издирва бизнесменът Васил Божков. Снимката на хазартния бос липсва, въпреки множеството повдигнати срещу него обвинения и фактът, че Божков е обявен официално за издирване.
 

От Интерпол обаче заявиха пред в. “Сега”, че червената бюлетина не е на техния сайт.

 

"Ако червената бюлетина не е на публичния сайт на Интерпол, значи такава бюлетина не е издавана за съответния човек или страната, която е отправила искането за издирване, е поискала тя да бъде достъпна единствено за останалите органи на реда", пише в отговора на международната организация.

 

Това показва и справка на FrogNews.

 

Лицето на Божков не се появява на сайта на Интерпол, но там от години стои снимката на банкера Цветан Василев. Припомняме, че от сайта изненадващо бяха свалени снимките на неговата дъщеря и съпругата му. Интересно е защо МВР би поискало от полицейската организация да не публикува червеният бюлетин на Васил Божков.

 

От прокуратурата обясняват пред в “Сега”, че въпросът трябва да бъде отнесен към Министерството на вътрешните работи. А от там пък си “измиват ръцете” с политиката на Интерпол, върху която никой не може да влияе.

 

В действителност публикуването на червените бюлетини не е напълно задължително.

 

"Когато полицията в някоя от 194-те страни в Интерпол сподели информация до Генералния секретариат в Лион, тази информация остава собственост на съответната държава. В тази връзка следва да Ви посъветваме да се свържете с националните власти на страната, която мислите, че е поискала червената бюлетина", посочват от своя страна от Интерпол.

 

В сайта на Интерпол се намира и поръчителят на убийството на бизнес дамата Станка Марангозова - Иво Масларов. Той също бе обявен за издирване от българските власти, след разкритията, направени миналата седмица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 27692 |02.05.2020 Марш, марш с генерала наш – всеки го иска, но не всеки го може. Нищо лично . 40| 22118 |22.04.2020 Синът на депутата Лъчезар Иванов проговори за катастрофата: Искаха да лъжесвидетелствам срещу Кристиан . 1| 5665 |02.04.2020 Катя Сунгарска: Искаме да застраховат спешните медици срещу зараза с COVID-19 . 10| 11183 |27.03.2020 Красен Станчев: Загубите на ден са 50 милиона, фискалният резерв ще стигне за 140 дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads