Реклама / Ads
11| 4524 |23.10.2018 НОВИНИ

Стотици скандират пред МС: ”Ва-ле-ри вън!”

.
Вечният протестиращ Йоло Денев седна на осевата линия на бул. ”Дондуков” и блокира движението на автомобили. Това стана в началото на протеста на майките на деца с увреждания. Те веднага се разграничиха от неговите действия.
 

Жените в челно помолиха полицията да им съдейства за освобождаване на платното. Няколко ченгета направиха кордон около протестиращите, за да предотвратят подобни прояви. Част от полицаите пък стоят пред МС. Чуват се възгласи "Оставка". Призивът е насочен към вицепремиера Валери Симеонов.Организаторите на събитието съобщиха, че по неясни причини рокерите не са били допуснати до мястото на протеста. Отгоре на всико били глобени.

 

Майките заявиха, че са обидени от още един вицепремиер - Красимир Каракачанов, който се е солидализирал с поведението си с Валери Симеонов. Те определиха като "нелепо" твърдението, че клатят правителството и добавиха това, че “явно властта не се пуска лесно“.  Не скриха, че целта на протеста им по това време днес и вчера цели да влязат във всички новини, за да може протестът да достигне до повече хора. Целта ни е да бъдем чути и ще протестираме, докато Бойко Борисов не уволни Валери Симеонов , защото той нямало сам да подаде оставката си, каза една от майките. Черни знамена, национални трибагреници, както и плакати с надписи "Да се отнемат децата на Симеонов". Така накратко изглежда ситуацията в момента пред МС.

 

Ние ви плащаме заплатите, уважаеми управляващи.  Не ние трябва  да зависим от вас, а вие  от нас.  Затова трябва да си ходите. Докога ще търпим да се страхуваме за нашите близки. Така повече не може. Така повече наистина не може. Не може управляващ да се държи така. „Ва-ле-ри вън“, започнаха да скандират всички.

 

В този момент протести има в няколко града на страната. Наши сънародници в Лондон също протестират, показвайки съпричастност към исканията на жените в черно.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3821 |23.10.2018 Нинова: БСП започва подготовка за предсрочни парламентарни избори . 1| 3514 |23.10.2018 Представители на ЕС и САЩ бойкотират бизнес форум в Рияд заради Кашоги . 2| 3870 |22.10.2018 Майките отново блокраха кръстовището пред Министерски съвет . 4| 3848 |21.10.2018 Герджиков: Нямам предложение за конституционен съдия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads