Реклама / Ads
2| 4506 |22.05.2018 НОВИНИ

Йончева: 5-те хил. лв. на осъдения Борисов ще даря на деца

.
Елена Йончева Източник: БГНЕС
”Господин Борисов е осъден, заедно с ГЕРБ, да плати 5 хил. Искът е за 20 хил. лв. Аз отначалото казах, че тази сума ще бъда дарена за деца”. Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева.
 

Миналата седмица стана ясно, че Йончева е осъдила премиера Бойко Борисов и ГЕРБ да й платят 5000 лева. Тя обяви, че ще съди Борисов, по време на предизборната кампания, веднага след като той каза на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отрече това твърдение и призова Борисов, ако стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.

 

Искът на Йончева е по чл. 45 и 49 от ЗЗД и е за 20 хиляди лева. Той е заведен и срещу ГЕРБ, защото това е партията, възложила на Бойко Борисов да оповестява нейните позиции.

 

"Неговият адвокат казва, че не е казал тези реплики и ако ги е казал, те не се отнасят до мен и аз съм се припознала в тези реплики. Изненадана съм, че колегите не го питат - казвал ли ги е тези реплики и ако да - за кого са се отнасяли. Неговият адвокат неговото мнение ли изразява или те са си негови интерпретации?, попита Йончева.

 

"Политиците в България не могат да си позволят да лъжат. Той показва, че е и по време на предизборна кампания може да се лъже. Така се печелят избори с лъжи и манипулации. В едно телевизионно студио казах, че ГЕРБ краде от санирането и изразих притеснения за оградното съоръжение границата. Казах това за санирането с конкретни факти. За оградата казах ,че тя се прескача със стълби, защото не е направена както трябваше изначално", обясни Йончева пред bTV. Според нея именно тези разкрития провокирали Борисов.

 

"Ако това лице продължи да говори трябва да си мери приказките, каза той. Борисов да каже казал ли ги е тези неща. Право на адвокатите му е да обжалват. В Германия за клевета се предвижда от 1999 г. - лишаване от свобода до 2 г. Това означава, че това в действителност е тежко провинение. В личен план това е удоволетворение, но за нашата държавата това е много важно - един политик трябва да си мери приказките", категорична бе тя.

 

Относно публикацията на червения депутат Таско Ерменков в социалните мрежи, че водата в София е замърсена, Йончева коментира така: Българските политици не трябва да използват социалните мрежи за диалог с институциите. Аз лично съм много скептично настроена. Разговарях с господин Ерменков и научих, че той е получил информацията от свои източници от държавни институции. Той е задал въпроса си към тях от фейсбук. Пак ви казвам, че според мен не трябва да се контактува с институциите през социалните мрежи.

 

Аз го разбирам и ще ви кажа защо, въпреки че не подкрепям този начин на комуникация. Когато беше за водата в Хасково може би се е крило пет месеца, а може би е било небрежност, че тя не е годна за пиене. Тя и до ден днешен е забранена за пиене и битови нужди. Вече толкова време държавата не дава отговор на тези хора. Трябва да разберем защо всичко това се случва. Как стана известно за водата в хасково? Чрез медиите. Имаше информация за тази вода пет месеца по-рано. Чак, когато се разбра от медиите се заговори за това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4104 |22.05.2018 Продължава делото за убийството на Георги в Борисовата градина . 6| 4637 |21.05.2018 Борисов даде 2 дни на министрите да измислят заплати за медиците в Ловеч и Враца . 5| 4699 |21.05.2018 Медведев: Очакваме Борисов в Русия . 4| 5460 |21.05.2018 Поредна съдебна битка между Борисов и Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads