Реклама / Ads
4| 5116 |23.03.2019 НОВИНИ

Йончева: Борисов носи лична отговорност за корупцията в България

.
Елена Йончева Източник: БГНЕС
Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той е главата и е на върха на тази пирамида. Не само Цецка Цачева трябва да си подаде оставката. Оставка трябва да подадат и г-н Цветанов, г-н Рашидов и г-жа Колева.
 

Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори и говорител на ПГ на "БСП за България"  Елена Йончева пред „Дарик радио“.

 

Йончева посочи данни от последните доклади на ЕК, които показват, че тази корупция трудно се преодолява. „2/3 от сигналите за корупционни сделки, сред видни политици в България, не се разследват от съответните органи“, каза още тя.

 

Според нея не става въпрос само за оставки, а те трябва да напуснат политиката. „Проблемът е много голям. Не става въпрос за няколко политици, които са си купили апартаменти на цена няколко пъти по-ниска от пазарната.  Големият проблем е как се прокарват лобистки закони“, каза още тя.

 

Йончева обясни, че по информация на Българската стопанска камара 72% от законите в парламента се вкарват през задния вход. „Това са закони, които се правят за един или друг човек, една или друга фирма. На всички е ясно, че е вкаран лобистки закон през януари месец 2017 г., в резултат на което една фирма, вместо да построи сграда на 8 етажа, построява сграда от 35 етажа. Това е начинът, по който се управлява България и всичко тръгва от българския премиер“, категорична е Йончева.

 

Според нея днес трябваше да откриваме „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, а вместо това откриваме асансьорите на г-н Цветанов.

 

„Имаме правителство, което вече 10 години не може да застане зад нито един значим за България проект. „Управляващите въобще не ни водят към Европа, а към Анкара. Кранчето на газта се държи от нашата южна съседка. След 10 години ще имаме недостиг на електроенергия, тогава вече и шалтерът ще се държи от Турция, защото те строят нови атомни електроцентрали“, коментира Йончева.

 

Тя припомни и случая с концесията Летище „София“. „Знаете ли какво подготвят там? Никое следващо правителство няма да може да развали този закон, защото направиха две поправки – че тази концесия може да бъде сключена в нарушение на българските закони и ако някой реши да развали сделката, ще трябва да отиде на арбитражен съд“, уточни водачът на листата на БСП.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4285 |22.03.2019 Соня Момчилова: Този псалом закриля воините, на разрушителите носи напасти . 13| 5114 |22.03.2019 Борисов: БСП приеха закон, който ги оневинява за всичко, ударите срещу нас са логични . 11| 5735 |22.03.2019 Петър Чолаков: Не трябва ли Борисов да прочисти къщичката? . 6| 5521 |22.03.2019 Тихомир Безлов: Зам.-председателят на ГЕРБ има фиксация върху имоти, Борисов да реагира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads