Реклама / Ads
9| 5280 |04.04.2019 НОВИНИ

Йончева: Нужни са нови избори, за да има рестарт на цялата система

.
Елена Йончева
Страната се намира в парламентарна криза и тотална липса на доверие в институциите. Нужни са нови избори, защото това е възможност за рестарт на цялата система. Това заяви говорителят на ПГ на ”БСП за България” и водач на листата на левицата за изборите за ЕП Елена Йончева в ”Червена линия” по радио ”Фокус”.
 

Тя коментира, че след като и човекът, който оглави антикорупционната комисия, вече е обект на подигравки, сме достигнали дъното. Йончева припомни, че социалистите са поискали отстраняването на Пламен Георгиев като председател на КПКОНПИ.

Той трябва да си тръгне, а не  да си взема дълга отпуска, за да бъде спасен от отговорност и след няколко месеца да се върне обратно", категорична бе Елена Йончева. Народният представител припомни, че председателят на КОНПИ е бил избран от новата коалиция - ГЕРБ, ОП, ДПС и ВОЛЯ. "Няма начин една комисия да реши, какъвто и да е проблем, ако тя се избира от управляващите, които и да са те, затова очакваме на КСНС при президента да бъде повдигната темата за корупцията и как държавните институции могат да се справят с проблема, заяви Йончева, цитирана от пресцентъра на БСП.  

 

Елена Йончева коментира и статията, публикувана във влиятелния немски ежедневник "Щутгартер цайтунг" със заглавие - "Корупцията в България", придружена от снимка на  Цветан Цветанов. Тя добави, че в нея пише, че Цветан Цветанов е най-известният търсач на изгодни сделки в България, който изглежда не измъчван от угризения на съвестта и добави, че в текста се говори и за лобисткия закон на ГЕРБ за небостъргача "Златен век". "Пред Европа правителството на Борисов има своето официално лице на корупцията - Цветан Цветанов. Той трябва да отговаря пред закона, а не само пред своята съвест", категорична бе Йончева.

 

Тя припомни думите на Цветанов, който наскоро е заявил, че няма кой да го накаже. Той каза, че излиза още по-силен от парламента и добави, че вместо Цветанов, ще видим "Цветанов плюс". Какво означава "Цветанов плюс", запита Йончева. Тя попита още, дали това означава, че той вече подготвя мащабни манипулации на изборния процес. Елена Йончева припомни и написаното в последните доклади на ЕК и Държавния департамент на САЩ, в които се говори за корупцията по високите етажи на властта. Това, което виждаме с апартаментите и частните асансьори, е само върхът на айсберга. ГЕРБ си купиха дори лъвчето - символът на СДС, категорична бе тя.

 

Водачът на листата на БСП за европейските избори заяви, че  Европейският съюз е единственият шанс в България да има справедливост, хората да живеят достойно и да имат достойни доходи. В последния доклад на групата на "Зелените" в ЕП се казва, че от корупцията у нас изсмуква 11 млрд. лв. всяка година. Затова тези европейски избори са много важни за България, защото това е и вот на недоверие към ГЕРБ. Когато те си отидат, ще има възможност за нормализиране на политическия живот в България, категорична бе Елена Йончева. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4422 |04.04.2019 Данаил Кирилов ще е новият правосъден министър . 17| 9219 |03.04.2019 Цветанов и Нунев - новите „Миладин и Костадин“ . 2| 4935 |03.04.2019 Николай Павлов е новият заместник-министър на младежта и спорта . 0| 3915 |02.04.2019 ЕК призна мановия мед за уникален

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads